Închide

Cioloș și USR bat tot la Cluj, conform ultimului sondaj Avangarde. ALDE urcă, PSD coboară

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 10, 2018 0 1854

Surpriză și nu prea, în ce privește opțiunea de vot a electoratului clujean – conform celui mai recent sondaj realizat de societatea Avangarde, a sociologului Marius Pieleanu, la comanda ALDE.

Mișcarea România Împreună (partid fondat de Dacian Cioloș, care nici măcar nu este constituit oficial) figurează pe locul întâi, cu un procent de 23% , în preferințele de vot ale clujenilor. USR ocupă locul al doilea, cu 20%, în timp ce PNL se situează de abia pe locul al treilea, cu 18%. Interesant este că sondajul reflectă o creștere de câteva procente pentru ALDE (13%), partidul fiind cotat pe locul al patrulea, peste PSD care s-ar situa undeva sub 10%.  Potrivit aceluiași sondaj, UDMR ar obține la Cluj tot 13%, în timp ce restul partidelor nu ar cumula mai mult de 3%.

Cum era de așteptat – mai ales datorită PR-ului agresiv pe care-l practică – primarul Clujului Emil Boc se bucură în continuare de o încredere puternică în rândul clujenilor. El e cotat la capitolul încredere cu peste 70%, situându-se pe locul întâi în sondajul Avangarde, discrepanța dintre rezultatul său și cel al partidului din care face parte fiind mai mult decât evidentă. Boc s-a tras pe el foarte sus, lăsându-și de izbelișete partidul. În contrapondere, au punctat USR și Mișcarea România Împreună, care deși n-au avut acțiuni notabile la Cluj, și nici n-au dat dovadă de unitate, au reușit, totuși, să acapareze atenția și simpatia electoratului. Sociologul Marius Pieleanu a afirmat aseară, într-o emisiune TV, că liderul PSD Cluj, Horia Nasra, ar trebui să-și dea demisia, fără să spună, însă, și ce procent a adunat acesta în sondajul pe care l-a realizat. Complet lipsit de obiectivitate, Pieleanu – împreună cu analistul Bogdan Chirieac (despre care se știe că este un apropiat al omului de afaceri  clujean Ioan Rus) –  i-au cântat în strună primarului Emil Boc, lăudându-i acestuia prestația. Cei doi au făcut afirmații care frizează ridicolul, susținând că la Cluj nu s-ar fi construit blocuri între case, ca în alte orașe, în condițiile în care haosul urbanistic de la Cluj e arhicunoscut și a fost masiv mediatizat de-a lungul timpului.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, și UDMR ar fi comandat un sondaj la nivel de Cluj, care de asemenea arată că PSD ar fi scăzut în preferințele de vot ale clujenilor, însă strict la nivel de municipiu, nu și la nivel de județ, unde social democrații îi cam egalează pe liberali, cu un scor de 18-20%. PNL, de asemenea, ar fi comandat un sondaj electoral, pentru fiecare județ în parte, urmând ca în scurt timp sa fie prezentate rezultatele.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare