Închide

Schimbare la vârful celui mai mare producător de cărămizi din țară, fabrica Cemacon din Cluj, după 11 ani directorul pleacă și îl lasă în funcție pe directorul financiar

Economie by Mihai Prodan - dec. 07, 2021 0 942

Schimbare la vârful celui mai mare producător de cărămizi din țară, fabrica Cemacon din Cluj, după 11 ani directorul pleacă și îl lasă în funcție pe directorul financiar.
Liviu Stoleru a condus ca director general fabrica Cemacon SA, inițial înființată în Zalău, apoi mutată în Cluj, timp de 11 ani. Acum fabrica anunță că acesta pleacă și în locul său vine directorul financiar, Daniel Șologon, care la rândul său e CFO din 2011.
În 2010, Liviu Stoleru a preluat managementul companiei, care atunci se afla în prag de insolvență, iar de atunci a crescut cifra de afaceri de la 5 la 35 de milioane de euro. ”Mai mult, sub managementul lui Liviu Stoleru, Cemacon a reușit să obțină performanțe
financiare unice, nu doar pentru companie, ci pentru întreg sectorul în care opereaza, cum ar fi rate ale profitului operațional de peste 30% și cea a profitului net de peste 20% – acestea fiind repere specifice unor sectoare mai privilegiate și cu un nivel al competiției mai redus decât în sectorul materialelor de construcții”, după cum arată compania în anunțul către Bursa de Valori București în care anunță schimbarea directorului.

În trimestrul 3 din acest an Cemacon SĂ a înregistrat o cifră de afaceri record de 133.64 milioane lei, comparativ cu perioade similare din anii precedenți. ”Creșterea de 40% este datorată unui context de piață favorabil și îmbunătățirea consumului în zona de materiale de construcții creând astfel perspectivele atingerii țintei bugetare propuse pentru anul 2021”, se arată în raportul financiar al companiei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare