Închide

S-a deschis circulația pe încă o bucățică de Autostradă Transilvania, lotul Tg Mureș-Ungheni. Nu se poate circula pe autostradă completă de la Târgu Mureş la Cluj-Napoca, pentru că lipsește un tronson de 16 kilometri

Economie by Kristina Reştea - dec. 06, 2021 0 637

A fost deschisă circulația pe încă o bucățică din Autostrada Transilvania – lot Tg-Mureș – Ungheni, a anunțat azi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De la Târgu Mureş la Cluj-Napoca nu se poate însă circula pe autostradă completă, pentru că lipsește un tronson de 16 kilometri dintre Câmpia Turzii şi Cheţani. Cel mai probabil, acesta nu va fi terminat mai devreme de 2 ani.

 

 

Așadar, de astăzi se poate circula pe încă 4,5 km din Autostrada Transilvania, fiind inaugurat mini-lotul din zona Târgu Mureș, inclusiv cei 4,5 km de drum național cu două benzi pe sens care leagă A3 de zona Metro/Azomureș, după cum precizează asociația Pro Infrastructura.

Constructorul Strabag din Austria a finalizat lucrările înainte de termenul contractual, luna martie a anului viitor, conform Economedia.ro.

„Nu sunt mulţi kilometri, sunt aprox. 4,5 kilometri plus 4,7 kilometri drum de legătură care este la profil de drum naţional cu patru benzi, practic, va fi recepţionat anul acesta pe 6 decembrie”, a explicat vineri, la B 1 TV, Cristian Pistol, şeful Companiei de Drumuri.

Pe traseu sunt construite trei poduri şi pasaje pentru segmentul de autostradă şi alte şase poduri pe drumul de legătură. Contractul cu Strabag a fost semnat în mai 2020 pentru 192 milioane lei şi termen de execuţie 18 luni (primăvara 2022). De la Târgu Mureş la Cluj Napoca nu se va circula pe autostradă completă pentru că lipseşte „lotul Straco”, tronsonul de 16 kilometri dintre Câmpia Turzii şi Cheţani, segment care, cel mai probabil nu va fi terminat mai devreme de 2 ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.