Închide

Scandalul de la Sfântu Gheorghe continuă. Ministerul Tineretului și Sportului interzice imnul național al României!

Sport by Catalin Suciu - ian. 14, 2016 1 443

La meciul cu Sfântu Gheorghe , din etapa a XVII-a din Liga Națională de Baschet Feminin (93-57 pentru adversarele clujencelor) , Dragan Petricevic, antrenorul lui U, le-a făcut semn jucătoarelor sale să se încălzească în momentul în care în sală a început să se audă imnul Ținutului Secuiesc.

“N-am făcut decât să respect legea, nimic altceva”, povestește acesta. Dar gazdele n-au gustat gestul și-au început apostrofeze echipa Universității imediat, huiduind-o copios.

Ministerul Tineretului și Sportului a demarat o anchetă oficială concomitent cu Federația Română de Baschet, , iar concluziile sunt halucinante.
Potrivit MTS, imnul național al României nu are ce să caute într-o sală de sport, la un meci de baschet din campionatul intern. Practic, orice club organizator riscă o amendă între 2500 și 5000 de lei

MTS

 

 

CITEȘTE ȘI: Dragan Petricevic, apel către fanii lui U Cluj. “Veniți să le arătați fetelor noastre ce înseamnă o primire călduroasă”. Ce mai spune antrenorul după evenimentele de la Sfântu Gheorghe

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. Din câte am înțeles, doamnă chestor Lipă, pentru MTS, intonarea imnului national provoacă „disfuncționalități” în organizarea conpetițiilor sportive pe teritoriul României, adică produce deranj mare, dar în momentele pregătitoare ale unor partide de baschet, de exemplu, se poate asculta muzică populară, ceardașuri, sonate de Bach sau „imnul secuilor”, cel pe care trebuie să îl respecte toate competitoarele, altfel echipele vizitatoare vor fi huiduite copios. Doamnă chestor, imnul national nu este o provocare, ci o parte a simțirii noastre, a românilor de pretutindeni, un moment solemn de a ne recuceri contunuu pe noi înșine. Amendați-ne, dacă dorim să ne simțim români !

  Scrie un comentariu

  Articole similare