Închide

Cum a câștigat Untold premiul cel mare la European Festival Awards. Cifrele primei ediții și la ce ne putem aștepta în acest an

FestivalSportTop News by Catalin Suciu - ian. 14, 2016 0 935

UNTOLD aduce pentru prima dată în România marele premiu al prestigioasei competiții europene Festival Awards, fiind desemnat câștigător al celei de-a 7-a ediții, la categoria Best Major Festival. Este pentru prima dată când un festival aflat la prima ediție câștigă marele premiu.

Gala de decernare a premiilor a avut loc în 13 ianuarie 2016 în Groningen, Olanda, iar alături de UNTOLD, pe lista de finaliști la categoria Best Major Festival s-au aflat cele mai renumite festivaluri din Europa: Tomorrowland (Belgia), Sziget Festival (Ungaria), Rock Werchter (Belgia), Exit Festival (Serbia), Deichbrand Festival (Germania), Dour Festival (Belgia), Graspop Metal Meeting (Belgia), Mysteryland (Olanda), Pinkpop (Olanda).
Competiția European Festival Awards este singura de acest gen din Europa și locul unde industria de specialitate, organizatorii și festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză și efort. Anul acesta, câștigătorii au fost desemnați prin voturile a peste 800.000 de festivalieri din peste 50 de țări și de către un juriu de specialitate.

“Anul 2015 a fost unul excelent pentru industria europeană a festivalurilor în primul rând datorită evenimentelor noi apărute, extrem de reușite și diverse. Procesul de votare de anul acesta a fost mai plin de pasiune ca niciodată, iar festivalurile finaliste conturează un portret extrem de colorat, creativ și vibrant al Europei, de care orice european trebuie să fie mândru.” spune Steve Jenner, Co-Founder & Director European Festival Awards.

Iar atmosfera de la prima ediție UNTOLD a fost spectaculoasă. Potrivit organizatorilor, în cele patru zile , atât cât a ținut Untold, la Cluj au fost în jur de 240.000 de festivalieri, o medie de 60.000 de oameni pe seară la headlineri. Site-ul oficial al festivalului a adunat în zilele de festival, Între 29 iulie și 2 august, aproape 500.000 de vizitatori unici, dintre care jumătate de pe dispozitive mobile, cu un minim de 1.400 de vizitatori aflați simultan pe site în orice moment al zilei.

David Guetta, la prima ediție Untold

David Guetta, la prima ediție Untold

Construcția scenei principale însumează 1.200 metri pătrați de decor, 306 mp de ecrane video, 533 de lumini și proiectoare, efecte pirotehnice și 11 variante de proiectare.
Amintim, Untold Festival, aflat la prima și deocamdată singura sa ediție, a adunat record de audiență pentru un concert din România – pe scena principală, de pe Cluj Arena, au mixat ATB, Avicii, Armin van Buuren și David Guetta, dar în total pe scenele festivalului au venit peste 170 de artiști și trupe.
“Best Major Festival este un vis devenit realitate și este cu atât mai impresionant cu cât reprezintă o premieră ca un festival aflat la prima ediție să câștige acest premiu. Mulțumim tuturor care au crezut în festival încă de la prima ediție, începând de la echipă, parteneri, autorități și nu în ultimul rând fanilor care ne-au susținut să ajungem aici” , a spus și Bogdan Buta, Director General al festivalului.

“Noi privim titlul de Best Major Festival ca pe o confirmare a impactului proiectului, pozitionând UNTOLD în prima linie a festivalurilor din Europa, alături de Exit Festival, Sziget Festival, Tomorrowland, care au mai primit de-a lungul timpului acest titlu. Incontestabil, acest premiu aduce valoare brandului UNTOLD, însă mai mult decât atât, înseamnă beneficii de imagine pentru orașul Cluj-Napoca și România” , a completat Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD.

Iată lista cu toți câștigătorii de la European Festival Awards:
Best Major European Festival – Untold Festival (Romania)
Best Medium-Sized European Festival – Volt Festival (Ungaria)
Best Small European Festival – Happiness Festival (Germania)
Best New European Festival – Lollapalooza Berlin (Germania)
Best European Festival Line-Up – Sziget Festival (Ungaria)
Best Indoor Festival – Les Transardentes (Belgia)
Artist’s Favourite European Festival – Rock Werchter (Belgia)
Best Newcomer – Hozier
Best Headliner – The Prodigy
Festival Anthem of the Year – Major Lazer – Lean On
Green Operations Award – Tollwood Festival (Germania)
Yes Group Health & Safety Innovation – Das Fest (Germania)
Promoter Of The Year – Hörstmann Unternehmensgruppe (Germania)
Coveted award for Excellence & Passion – Chris Kemp
Yourope Lifetime Achievement Award – Jean-Louis Brossard & Béatrice Macé (Franța)
Ediția din 2016 se anunță cel puțin la fel de incendiară. DJ Tiesto a fost anunțat deja de organizatori. Tiësto e numele de scenă al DJ-ului olandez Tijs Michiel Verwest (46 ani). A fost desemnat de-a lungul carierei sale ca cel mai bun DJ din toate timpurile de Mixmag, Nr. 1 DJ de către Rolling Stone sau primul The Legend desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitați să-și aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani.

TIESTO
Ediția a doua a Untold Festival va avea loc în 4-7 august, iar pe scenele festivalului de la Cluj-Napoca vor urca cei mai mari artiști din topurile muzicale internaționale.

 

CITEȘTE ȘI: UNTOLD, premiul pentru cel mai bun festival din Europa în 2015. A bătut nume consacrate!

Armin van Buuren, fermecat de ‪Cluj‬. Artistul și-a prelungit cu o oră programul pe scenă , iar la final a plâns din cauza emoțiilor: “Mulțumesc Cluj, abia aștept să mă întorc!”

David Guetta : Untold Festival a fost ireal! Mulțumesc, România

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.