Închide

Dragan Petricevic, apel către fanii lui U Cluj. “Veniți să le arătați fetelor noastre ce înseamnă o primire călduroasă”. Ce mai spune antrenorul după evenimentele de la Sfântu Gheorghe

SportTop News by Catalin Suciu - ian. 08, 2016 0 793

Petricevic e omul ultimelor zile în baschetul românesc. La meciul cu Sfântu Gheorghe , din etapa a XVII-a din Liga Națională de Baschet Feminin (93-57 pentru adversarele clujencelor) , antrenorul lui U le-a făcut semn jucătoarelor sale să se încălzească în momentul în care în sală a început să se audă imnul Ținutului Secuiesc. “N-am făcut decât să respect legea, nimic altceva”, povestește acesta. Dar gazdele n-au gustat gestul și-au început apostrofeze echipa Universității imediat, huiduind-o copios.

Incidentul a făcut înconjurul țării, însă Petricevic susține că s-a acordat o prea mare importanță acestui eveniment. “Nici nu vreau să mai vorbesc despre asta, a început și Federația o anchetă, eu am spus ce-am avut de zis. Cred că s-a creat o prea mare tevatură. Această situație cum a fost cea de la Sfântu Gheorghe nu își are loc pe un teren de sport. Când am intrat în sală să știți că lumea ne-a și aplaudat. Mai ponderat, dar au aplaudat, ne-au primit ok. După toată chestiunea cu imnul, au început să ne apostrofeze. Dacă ne huiduiau de la început, ziceam ok, poate așa își întâmpină toate adversarele, dar n-a fost așa. Oricum lucrurile s-au calmat, am ieșit din sală în condiții absolut normale, n-au fost incidente, n-a fost nimic. Și chiar fac un apel acum către toată lumea. Echipa din Sfântu Gheroghe trebuie apreciată pentru baschetul pe care îl practică, e o formație foarte puternică, cea mai puternică din România. Nu mi-aș dori ca această echipă să meargă prin țară și să fie primită cu ostilitate, cu huiduieli. Ar fi incorect! Fac un apel la calm, la sportivitate, la fair-play”, a povestit Petricevic pentru actualdecluj.ro.

Tehnicianul lui U Cluj va primi sâmbătă vizita echipei din Alba Iulia, într-un meci important pentru stabilirea ierarhiei din partea superioară a clasamentului și le transmite și fanilor clujeni un mesaj. “Sper să vină în număr cât mai mare pentru că, față de ultimii ani, chiar s-au făcut progrese mari la această echipă. Sper să vină nu doar datorită acestei întâmplări de la Sfântu Gheorghe. Cred că merităm susținerea lor, mai ales că jucăm un meci care poate costa intrarea între primele patru locuri. Îmi doresc din suflet să vină lângă noi și să le aplaude pe fete. Au fost huiduite pe nedrept, iar acum pot simți ce înseamnă o primire călduroasă, cum suporterii Universității știu foarte bine s-o facă.”

Momentul de la Sfântu Gheorghe

Posted by Annamaria Kilin on Tuesday, 5 January 2016

 

Meciul dintre U Cluj și Albă Iulia se va juca sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor Horia Demian.

CITEȘTE ȘI: După 20 de ani. Povestea lui Dragan Petricevic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.