Închide

Șapte oferte pentru drumul de 1,6 kilometri spre afacerile primăriei din Lomb. Finanțarea este încă o necunoscută

AdministrațieRecomandarea redacției by Luminiţa Silea - aug. 19, 2014 1 691

Licitația pentru amenajarea drumului de acces din strada Oașului spre centrele de afaceri pe care primăria le amenajează în Lomb a ajuns în faza de evaluare tehnică a ofetelor. Este vorba despre un proiect pe care primăria vrea să-l realizeze tot cu bani europeni. Deocamdată contractul de finanțare nu a fost semnat.

sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

Contractul pentru amenajarea drumului de acces spre Lomb (1,6 kilometri și patru benzi, plus infrastructura de apă, canalizare, electrică, etc) a fost estimat la peste 31 de milioane de lei. Licitația s-a deschis în luna iulie. Au depus oferte firme de casă ale primăriei clujene, dar și societăți obișnuite la licitațiile administrației locale clujene. Este vorba despre Ceconi-Citadin Prest (cu terț susținător Astor Com și Aspharom), ARL (terț susținător Strabag și sucontractant IRB Electro), Societatea de Construcții Napoca-Imob Lux Construct (cu terț susținător Impresa Ferera SNC Di Angela&Rosella Ferrara), Viarom Construct-Nord Conforest (cu subcontractant Ianus), Sut Carpați cu Sjles-Sjles-Elecro Construct (cu subcontractant Estate Global Safe si terț susținător Eurovia), asocierea Diferit-Boccardo Entreprise (cu subcontractant Energobit), Kiat Group Construct (cu subcontractanți Energobit, Revivo, BMT Trans Construct).

„Licitația a ajuns în faza de evaluare a ofertelor tehnice. În ceea ce privește finanțarea, se doresc bani europeni, însă deocamdată așteptăm să fim chemați la Ministerul Dezvoltării pentru semnarea contractului de finanțare. Dacă nu se aprobă, nu putem susține noi, cel puțin anul acesta investiția.  Intră sub clauză suspensivă, dar nu credem că se va întâmpla așa”, au explicat reprezentanți ai primăriei clujene.

În cazul drumului de acces spre cele aproximativ 20 de hectare pe administrați construiește un incubator de afaceri și un centru pentru industrii creative, acesta a fost prevăzut cu o lăţime de 25 de metri – patru benzi de circulaţie, spaţii verzi alternate cu spaţii de parcare, spaţiu verde şi trotuare. Drumurile interioare care deservesc cele două centre (pe care primăria le amenajează tot cu bani europeni) au fost capacitate la 9 metri (din care cele trotuarele au câte un metru).

Un comentariu

  1. ei vad in oferta de licitatie numele firmei care face noua groapa a clujului nu stiu cine ii mai da contracte pentruca are o gramada de lucrari abandonate in tot orasul si nui instare sa le termine cred cai chior ala carei mai da contracte publice

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare