Închide

Șantierul din Baciu de pe drumul din Cluj care exasperează șoferii, felicitat de Ziua Națională

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 01, 2020 0 713

Proiectul mic sau drumul care va aduce surprize clujenilor, după cum a fost catalogat de Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, este din nou subiect pe grupurile de pe rețelele de socializare. De această dată, muncitorii de pe șantier sunt felicitați de un șofer care tranzita zona de Ziua Națională pentru că se află pe teren și că se lucrează la podul din zona Valea Seacă.  Alți conducători auto sau localnici nu sunt de aceeași părere și spun că șantierul s-a mișcat după ce clujenii l-au presat pe primarul Emil Boc care la rândul său a făcut presiuni la Ministrul Transporturilor.

Pe tot parcursul lunii noiembrie, șoferii s-au plâns de blocajele de pe Calea Baciului și au arătat cu imagini postate pe rețelele de socializare că traficul din zonă este infernal, că șantierul nu e operat eficient și că parcurg distanțe scurte în ore. Oamenii l-au chemat pe primarul Emil Boc să vină pe șantier ca să urgenteze lucrarea, mai ales că Primăria a cedat Direcției de Drumuri și Poduri o porțiune de drum pentru ca aceștia să pornească proiectul de lărgire și modernizare de pe Calea Baciului – Valea Seacă.

De Ziua Națională, un politician PNL din comună a felicitat muncitorii de pe șantier și a scris „Cinste lor”, cu referire la faptul că se lucrează de Ziua Națională la podul peste Valea Seacă.

Alți șoferi au arătat că e un semn de normalitate faptul că se lucrează pe șantier și au arătat chiar că lucrările trebuiau deja finalizare.

 

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat la Cluj, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Primărie în 28 septembrie, că locuitorii din Cluj vor avea parte de o surpriză extraordinară în următoarele zile. El a făcut referire la proiectul de lărgire a drumului de ieșire din Cluj-Napoca, cel de la Calea Baciului, lucrare care a ținut oamenii săptămâna trecută în coloane de câțiva kilometri.

„Am dat ordinul de începere la lucrările a podului peste DN1F (Valea Seacă) și veți avea o surpriză extraordinară în următoarele zile. Lucrările de lărgire pe Calea Baciului au fost finalizate, fiind inclusiv aplicate marcajele. Chiar dacă vorbim despre un proiect de o mică anvergură, cred că este extrem de important pentru clujeni. Doar cine a stat în trafic între 30 și 90 de minute în zona respectivă înțelege cât sunt de importante lucrările. Inclusiv eu și colegul meu europarlamentar (n.r. Daniel Buda) am  pierdut minute importante în zona respectivă.”, a spus Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Cluj.

Aceasta a spus că un podeț din zonă sugrumă tot traficul și că „ va arăta cu totul altfel în cel mai scurt timp, iar șoferii vor scăpa de aglomerație”.

Cu o zi înainte de vizita ministrului, Direcția Regională de Drumuri și Poduri informa că a realizat marcajele rutiere pe porțiunea de drum supralărgită din Baciu.

Vezi și: Proiectul mic, extrem de important pentru clujeni. Ministrul Bode promite o surpriză pentru traficul de la ieșire din Cluj-Napoca, spre Baciu: „Doar cine a stat în trafic între 30 și 90 de minute în zona respectivă înțelege cât sunt de importante lucrările”

”Podul de pe Calea Baciului are termenul de finalizare 1 decembrie. Mergem și acolo să vedem dacă cei care fac lucrarea se țin de treabă și de cuvânt. Acolo trebuie făcut podul plus lărgirea pe o distanță de 1,8 kilometri.  Șantierul este în derulare și termenul este de 1 decembrie. Fără sprijinul Guvernului nu se putea debloca acest proiect. A fost nevoie să vină un om la Ministerul Transporturilor care să înțeleagă problema. Ministrul merge pe această rută spre casă și a văzut ce dificil este. Asta este realitatea, n-a fost nevoie să intervin pentru a face ceea ce e necesar. Noi, primăria, am cedat o parte din terenul proprietate pentru lucrare”,  spunea  primarul Emil Boc în 19 noiembrie.

vezi și: Boc, trimis de clujeni să stea de Ziua Națională cu chitanțierul pe drumul spre casă al ministrului Transporturilor care trece pe Calea Baciului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu