Închide

Boc, trimis de clujeni să stea de Ziua Națională cu chitanțierul pe drumul spre casă al ministrului Transporturilor care trece pe Calea Baciului 

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 19, 2020 0 1105

Chestionat la o emisiune locală de radio asupra șantierului de pe Calea Baciului, primarul Emil Boc a reiterat faptul că lucrarea are ca termen de finalizare data de 1 decembrie. Boc a spus că la data respectivă va merge pe șantier să vadă dacă și acolo s-a respectat teremenul asumat de Direcția de Drumuri și Poduri, cea care se ocupă de lucrarea de refacere a podului peste Valea Seacă și de cea de lărgire a carosabilului pe o distanță de 1,8 kilometri.

Clujenii i-au recomandat primarului să aibă la el două chitanțiere semnalând faptul că respectivul șantier se va termina la data anunțată, însă în 2021, la cum arată lucrările. Boc a promis să meargă pe teren și să se documenteze.

Primarul Emil Boc a ținut să spună că, de Ziua Națională, după ceremonia de depunere a coroanelor, va merge cu chitanțierul în mână pe șantierul Pieței Blaga pentru a se uita dacă lucrarea este gata sau nu. În caz contrar, Boc a spus că va aplica legea, adică va penaliza constructorii de la Diferit-Star Com. Primarul a ținut însă să spună că e deja un furnicar în centrul orașului, că se lucrează intens și că deja mai multe străzi din șantier au fost aproape finalizate și arată foarte bine. În ceea ce privește excluderea constructorilor care nu respectă termenele și clujenii de la licitații, Boc nu a mai fost la fel de convins că legea îi permite să facă acest lucru.

În ceea ce privește șantierul de pe Calea Baciului, cu același termen de finalizare, 1 decembrie, de Ziua Națională, primarul a spus că va merge și acolo să vadă dacă cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj se țin de treabă și de cuvânt.

”Podul de pe Calea Baciului are termenul de finalizare 1 decembrie. Mergem și acolo să vedem dacă cei care fac lucrarea se țin de treabă și de cuvânt. Acolo trebuie făcut podul plus lărgirea pe o distanță de 1,8 kilometri.  Șantierul este în derulare și termenul este de 1 decembrie. Fără sprijinul Guvernului nu se putea debloca acest proeict. A fost nevoie să vină un om la ministerul Transporturilor care să înțeleagă problema. Ministrul merge pe această rută spre casă și a văzut ce dificil este. Asta este realitatea, n-a fost nevoie să intervin pentru a face ceea ce e necesar. Noi, primăria, am cedat o parte din terenul proprietate pentru lucrare”, a spus primarul Emil Boc în 19 noiembrie.

Clujenii care au adresat mesaje i-au recomandat primarului să aibă la el două chitanțiere având în vedere că șantierul arată întârziat și că există dubii foarte mari că lucrarea se va termina la termenul anunțat.

Boc a promis că se va interesa asupra acestui șantier,dar și că va merge pe teren să ia pulsul, mai ales că zona este una circulată,iar clujenii reclamă ambuteiajele de pe acest sector de drum de la ieșirea din Cluj-Napoca de ani de zile.

„Sper să avem sprijin mai mare, să rezolvăm și amărâtul ăla de podeț de pe Calea Baciului, din față de la Petrom, acolo unde se strangulează circulația. Trebuie lărgită, dar nu ține de noi, ține de Guvern. Mă bucur că ministrul Transporturilor este din Sălaj. A venit de atâtea ori pe drumul de la Zalău la Cluj-Napoca și a văzut și el unde se blochează, unde se strangulează circulația. Sunt convins că va apăsa pe accelerație doar să se realizeze în cadru legal aceste lucrări mai mici”, spunea Emil Boc la începutul lunii noiembrie 2019, la scurt timp de la învestirea în funcția de ministru al Transporturilor a sălăjanului Lucian Bode.

În aceeași lună, Direcția de Drumuri și Poduri Cluj a extins circulația la trei benzi pe podul peste Valea Seacă, fără ca podul să facă față traficului. Astfel, în 2020 s-a lansat o lictație în luna mai pentru consolidarea lui,dar și pentru lucrări de lărgire suplimentare în zona de ieșire din Cluj-Napoca, pe Calea Baciului. Contractul a fost încheiat în 24 august la valoarea de peste 917.000 lei cu asocierea City Group – Total Construct, tremenul fiind de 2 luni și 20 de zile.

 

(sursa DRDP Cluj)

sursa foto: DRDP Cluj – Facebook

Primarul Emil Boc a făcut declarații la postul de radio Napoca FM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu