Închide

700 de cazuri noi de coronavirus la Cluj într-o zi, cele mai multe din provincie și azi

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 19, 2020 0 582

Sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus depistate la Cluj doar în ultima zi, cele mai multe înregistrate într-un județ din țară cu excepția Bucureștiului.

E vorba de 734 cazuri noi – Clujul e singurul județ din provincie care ajunge la această cifră a infecțiilor noi din țară, astăzi. De altfel, cu aceste cazuri noi, județul a depășit pragul de 17.000 infecții depistate, de la debutul pandemiei, cele mai multe într-un județ.

Amintim, într-un oraș din Cluj a fost prelungită ieri carantina după ce restricțiile impuse timp de două săptămâni nu au dat rezultatul scontat, e vorba de Gherla. În majoritatea comunelor și orașelor din județ au fost impuse restricții de circulație, între care obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice. Sediul unei primării din Cluj, cea din comuna Apahida, a fost închis două zile și dezinfectat după numărul în creștere al angajaților infectați, inclusiv primarul Grigore Fati.

În județul Cluj au fost depistați cu infecție cu coronavirus aproximativ 17.000 de oameni de la începutul pandemiei până în prezent, cei mai mulți într-un județ din țară cu excepția Bucureștiului. Câteva mii dintre aceștia au fost depistați doar în ultima săptămână, ceea ce face ca rata de infectare în Cluj, la mia de locuitori, să fie a doua cea mai mare din țară zilnic, săptămâni la rând. Peste 170 de oameni au decedat la Cluj după ce s-au infectat cu coronavirus, de la izbucnirea pandemiei până în prezent.

Mai menționăm, doar 10% dintre pacienții depistați cu infecție au loc în spitale, deși e vorba de sute de cazuri, în medie șase sute de cazuri noi zilnic. Zeci dintre aceștia se află la Terapie Intensivă, în stare critică. Restul de 90% dintre cei depistați cu infecție sunt trimiși acasă, în autoizolare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare