Închide

Salariul mediu net a crescut în martie în Cluj cu 1000 de lei în 2 ani, ajunge la nou record

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 17, 2022 0 258

Salariul mediu brut a crescut în martie în Cluj cu aproape o sută de euro față de luna precedentă, arată datele statistice.
Astfel, în martie, luna pentru care există cele mai recente raportări, publicate ieri de Direcția Județeană de Statistică, salariul mediu brut a fost în Cluj de 7.780 de lei, un nou record, în creștere cu 578 de lei față de luna anterioară și cu 801 lei față de aceeași lună a anului trecut.
Cât privește salariul mediu net, acesta a fost în martie în Cluj de 4.821 de lei, adică aproape o mie de euro, un nou record, cea mai mare cifră a ultimelor decenii, în creștere cu 372 lei față de luna anterioară și cu 507 lei față de aceeași lună a anului anterior. Față de media națională, salariile din Cluj sunt mai mari cu 22% și cele mai mari din țară după București, după cum arată datele DJS. Spre comparație salariul net din urmă cu doi ani, din martie 2020, era în Cluj de 3.898 lei, ceea ce înseamnă că în doi ani salariul net a crescut în Cluj cu o mie de lei.

Să menționăm, salariile medii  nete din Cluj sunt cele mai mari din istorie în martie, depășind recordul din decembrie anul trecut, când acestea ajungeau la 4.605 lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare