Închide

Încă o zi în care Clujul e singurul județ din România unde incidența infecției cu coronavirus rămâne peste pragul de un caz la mie

SănătateTop News by Actual de Cluj - mai 17, 2022 0 184

Încă o zi în care Clujul e singurul județ din România unde incidența infecției cu coronavirus rămâne peste pragul de un caz la mia de locuitori.
Datele Ministerului Sănătății, publicate în urmă cu puține momente, arată că incidența infecției cu coronavirus din Cluj e azi de 1,03 cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din țară, peste București, și singura din țară care depășește pragul de un caz la mie. În ultimele 24 de ore la Cluj au fost depistate 49 de cazuri de infecție cu coronavirus, cele mai multe din țară după București cu 111, în contextul în care Clujul are în cei doi ani de pandemie cel mai mare număr de cazuri de infecție depistate, peste 162.600.

Să mai precizăm că în Cluj sunt internați cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus în spitalele dedicate, din toată țara exceptând Capitala, azi numărul ajunge la 80, dintre care 12 sunt la Terapie Intensivă.

Amintim, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus a scăzut cu o sută în doar trei zile în Cluj, la 781, în scădere de la 882 în urmă cu trei zile. Vasta majoritate a cazurilor active de infecție din județ sunt înregistrate în Cluj-Napoca, e vorba de 579 de cazuri din totalul de 781, în contextul în care 28 de comune din județ raportează zero cazuri active de infecție cu coronavirus, de mai multe zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu