Închide

S-a dublat numărul certificatelor de urbanism eliberate în mediul rural din Cluj față de 2020

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - iun. 11, 2021 0 115

Numărul de certificate de urbanism eliberate în mediul rural de către Consiliul Județean din Cluj s-a dublat în primele luni ale anului față de de perioada similară a anului 2020, dar și față de 2019. În primele 5 luni din 2021 s-au eliberat peste 900 de certificate de urbanism, în condițiile în care în tot anul 2020 CJ Cluj a eliberat aproape 1200 astfel de documente.
„Portalulul imobiliare.ro arată că în Cluj Napoca durează 93 de zile vânzarea unui imobil fata de 36 de zile cât durează o vânzare în București, de la data la care se scoate pe piață o proprietate”, a mai spus oficlialul.
 „Cred că timpul de emitere al autorizațiilor de construire și certificatelor de urbanism ar trebui să fie un indicator de performanță pentru fiecare administrație”, a spus arhitectul șef al Județului în luna februarie 2020, după ce Consiliul Județean Cluj a anunțat că peste 82% din totalul autorizațiilor de construire emise în 2020 au fost eliberate într-un termen de până la 15 zile lucrătoare. Timpul mediu pe anul trecut de emitere a autorizațiilor de construire a fost de 8,8 zile lucrătoare, a mai informat CJ Cluj, aceasta însă și pe fondul scăderii numărului de cereri cu 37 % față de 2019. Președintele Ordinului Arhitecților din România, Alexandru Găvozdea a ținut să felicite rezultatele obținute de administrația județeană. Cu o zi înainte l-a felicitat de mai multe ori și pe primarul Emil Boc pentru practica încetățenită deja la Cluj de a obține calitate prin organizarea de concursuri de arhitectură pentru transformarea diverselor obiectiv publice. 
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, și-a propus să aibă timpi și mai buni, odată ce a actualizat și noua comisie de urbanism a județului. Despre aceasta a spus că vrea să fie prima pe țară la rapiditatea cu care soluționează dosarelele și le avizează.
UPDATE Noul urbanism de la Județ
sursa foto: Claudiu Salanță Facebook – 9 noiembrie 2020

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare