Închide

S-au depus semnăturile prin care se cere demisia lui Ciorbea. Protestele rămân în picioare

ActualitateAdministrațiePolitica by Actual de Cluj - ian. 10, 2017 0 404

Primele 100.000 de semnături electonice înregistrate la petiția prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea au fost depuse la instituția Avocatului Poporului, anunță cei de la platforma de-clic.ro pe care a fost inițiată respectiva petiție semnată până în prezent de peste 140.000 de oameni. Celelalte semnături vor fi strânse, printate și depuse pe măsură ce se vor mai înmulți, la o dată care va fi anunțată.

După ce petiția a avut acest succes, la finalul săptămânii trecute s-au anunțat acțiuni de protest – lansate cu chemări pe Facebook – în mai multe orașe din România, printre care și în Cluj-Napoca. Acestea sunt programate simultan, miercuri, de la ora. 18.00.

1200 de persoane și-au anunțat participarea pe Facebook la protestul din Cluj-Napoca.

Orasul chemat miercuri la protest în Piața Unirii: “Demisia, Victor Ciorbea! Legea 90 ramane!”

Societatea civilă îi impută lui Victor Ciorbea că e în slujba politicienilor penali. Acesta a decis recent să atace Legea 90/2001 la Curtea Constituțională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții în Guvernul României și, implicit, președintelui PSD Liviu Dragnea să devină premierul țării.

„Am depus astăzi primele 100.000 de semnături la sediul Avocatului Poporului din București. Am fost întâmpinați încă de pe hol de jandarmerie și de angajați ai instituției care în loc să ne respecte drepturile, ni le-au cenzurat. După depunerea de la registratură, cei prezenți au fost invitați la o discuție, mai întâi cu un consilier, mai apoi cu domnul Ciorbea. La venirea sa, domnul Ciorbea a întrebat dacă am venit să colindăm, acest lucru după ce a declarat într-o intervenție televizată că suntem niște “bieți oameni care nu știu despre ce e vorba”. Dorința noastră a fost să îi expunem d-lui Ciorbea motivele pentru care îi cerem demisia și să transmitem live ce are dumnealui de spus. Însă nu am fost lăsați să filmăm întrevederea, deși ar fi fost în spiritul transparenței oricărei instituții.Nu am dorit să luăm parte la o discuție la care să nu poată participa, chiar și online, ceilalți semnatari. Cei prezenți au fost fermi și le-au cerut să prezinte regulamentul instituției care interzice acest lucru. Noi, cei din echipa de-clic, nu am crezut niciodată în dialogul din spatele ușilor închise. Nimic ce s-ar putea spune la aceste întâlniri nu poate fi ținut secret față de ceilalți dintre noi. Domnul Ciorbea trebuie să răspundă în fața tuturor celor 138.000 de cetățeni care îi cer demisia”, au scris cei de la de-clic.ro.

Unde s-au anunțat proteste pe Facebook

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PRIMUL PROTEST LA CLUJ. În Piața Unirii, începând cu orele 18:00.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST ȘI LA BUCUREȘTI. În Piața Universității, de la 18:00.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST LA CRAIOVA. De la 18:00, în Piața Mihai Viteazul.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST LA IAȘI. În fața Palatului de Cultură, de la 18:00.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST LA CONSTANȚA. În fața Prefecturii, de la 18:00.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST LA ARAD. În fața Primăriei, de la 18:00.

➞ Miercuri, 11 ianuarie: PROTEST LA ORADEA. Piața Unirii, de la 18:00.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu