Închide

Orasul chemat miercuri la protest în Piața Unirii: „Demisia, Victor Ciorbea! Legea 90 ramane!”

ActualitateAdministrațiePoliticaTop News by Actual de Cluj - ian. 08, 2017 0 1401

Un protest a fost anunțat pe rețelele de socializare pentru seara de miercuri, 11 ianuarie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a se cere, la unison, demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, despre care societatea civilă clujeană spună că e în slujba politicienilor penali. Acesta a decis recent să atace Legea 90/2001 la Curtea Constituțională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții în Guvernul României și, implicit, președintelui PSD Liviu Dragnea să devină premierul țării. 

„E revoltator și inadmisibil simplu fapt că am ajuns să ,,discutăm” despre posibilitatea ca într-o țară europeană, o persoană condamnată penal să poata ocupa cele mai importante funcții de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea Legii 90 cu atât mai puțin. Să fie clar pentru toată clasa politică: societatea civila nu va accepta erodarea respectului față de lege și atacuri la adresa statului de drept”, este mesajul prin care clujenii sunt invitația la protest în Piața Uniri din Cluj-Napoca.

Ora fixată este 18.00, acținea de protest venind după o petiție on-line. Începând de vineri a circulat în mediul on-line această petiție (inițiată de ceva vreme) prin care se cere demisia Avocatului Poporului, funcție ocupată de Victor Ciorbea. 

,,Domnule Avocat, suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteți concediat! De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului.
Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicarea sa, le-a întors spatele. Când “scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere. Aș putea continua lista nemulțumirilor până maine, dar chiar și atât e suficient pentru a îi cere demisia”, s-a arătat în petiție. 

Petiția a fost semnată de peste 127.000 de oameni în doar trei zile. Primele 100.000 de semnături vor fi depuse marți, la București, la instituția Avocatului Poporului anunță cei de la platforma de-clic.ro, pe care a fost inițiată petiția on-line prin care s-a cerut demisia lui Victor Ciorbea. Celelalte semnături vor fi strânse, printate și depuse pe măsură ce se vor mai înmulți, la o dată care va fi anunțată.

Petiția poate fi semnată AICI!

Avocatul Poporului a depus la Curtea Constituțională la finalul săptămânii trecute o sesizare privind neconstituționalitatea articolul din Legea nr. 90/2001 care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ocupe funcția de prim-ministru al României, după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Acest articol prevede că pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare