Închide

S-a închis Boiler Club: „Pentru noi începe o nouă provocare!” Povestea clubului unde s-a născut și ideea de Electric Castle și legătura cu Adrian Ghenie

ActualitateFestivalTop News by Catalin Suciu - mart. 25, 2016 1 5723

După luni de zile de veridicări și-un audit amănunțit, patronii localului Boiler Club au decis să închidă clubul de muzică electronică situat pe strada Henri Barbusse.Cinci ani de zile a funcționat, sute de party-uri și zeci de mii de fani ai muzicii electronice. Și, nu puțin lucru, tot în Boiler s-a scris povestea Electric Castle.

Anunțul a fost postat de unul dintre asociații locației, Teodor Negrea, pe facebook. „Boiler Club is dead”, a scris acesta. Sec, fără explicații. Boiler și-a oprit temporar activitatea spre finalul anului trecut, după incendiul din Colectiv, din București. Am stat de vorbă cu omul de care se leagă toată istoria acestui loc și-am aflat mai multe. Se pare că Boiler s-a închis din cauza restricțiilor impuse de ISU, pe scurt. „S-a făcut un audit împreună cu autoritățile ISU și pompieri și s-a stabilit ca avem o capacitate mult mai mică decât una care să poată face ca activitatea locației să fie sustenabilă din punct de vedere financiar. Practic, trebuia să reducem pe la jumătate numărul”, ne-a povestit Teo Negrea.

Cum a apărut Boiler? Oficial, în același timp cu deschiderea Fabricii de Pensule, pe 8 octombrie 2010. Și unul dintre marii susținători ai proiectului a fost Adrian Ghenie. „Îi mulțumesc și public pentru susținerea totală pe care ne-a acordat-o. Inițial, am vrut să facem Boilerul ca și un loc de relaxare, dacă vreți, pentru artiști de la Fabrica de Pensule, pentru prieteni. Apoi a crescut și-a tot crescut, impactul a fost mult mai mare. Adi Ghenie, care îmi este foarte bun prieten, a fost unul dintre cei mai mari susținători ai Boiler Club. Practic, el ar un merit în egală măsură cu toți ceilalți care au contribuit la deschiderea Boiler, dar nu și-a asumat niciodată public acest lucru.”

Ghenie e unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani în străinătate

Ghenie e unul dintre cei mai apreciați artiști români contemporani în străinătate

În 2012, Boiler Club a semnat un parteneriat cu Booha, de pe Piezișă, iar odată cu asta s-a născut și Electric Castle Festival. „Se poate spune că din Boiler a izvorât această idee care s-a și materializat. Ideea de EC a fost colaborarea dintre Boiler și Booha. Comunitatea Boiler Club și Booha au format nucleul Electric Castle. Am crescut împreună, suntem împreună”, a mai spus Negrea.

Dar, susține acesta, în toamnă publicul va avea parte de o mare surpriză: „Căutăm un alt spațiu pentru că nu mai există în oraș ceva pe nișa asta. Am crescut foarte frumos în toți acești ani, acum urmează o nouă provocare pentru noi. Fanii Boiler să stea liniștiți, Boiler se va relansa în acest an.”

Sursa foto: Electric Castle

Sursa foto: Electric Castle

 

CITEȘTE ȘI: MULTIMEDIA Macanache și muzica din garsonieră. Povestea celui mai în vogă raper din România

FOTO/ VIDEO 6 ani de Booha și-o petrecere de zile mari! “Am crescut odată cu acest oraș”

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.