Închide

Jazz in the Park se întinde la Bogata după greșeala lui Snoop Dogg, face concert pe teren de sport între două biserici

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 25, 2016 0 465

Festival în toată regula organizat de la Cluj pentru necunoscuta-până-acum comună Bogata din Mureș, unde și-a dat check-in din greșeală un faimos rapper.

Organizatorii festivalului Jazz in the Park anunță azi că în 3 aprilie, peste două săptămâni, organizează o ediție specială în comuna mureșeană Bogata, după ce rapperul Snoop Dogg a confundat pe rețelele de socializare comuna Bogata din județul Mureș cu Bogota columbiană.
Participanții la festivalul din Bogata vor avea parte de concerte și pot dona pentru amenajarea unui parc în comună, în condițiile în care localitatea nu are niciun parc în prezent. Concertul e susținut de Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga, duminică 3 aprilie după slujba religioasă de la biserică.
„Era păcat ca această întâmplare să rămână numai un prilej de discuții și de glume pe internet”, spune directorul festivalului, Alin Vaida. „Comuna Bogata are un mare capital de imagine acum și îl poate fructifica dacă se adună  suficienți oameni care vor acest lucru. Noi am fost acolo, am văzut locurile: satul e înconjurat din trei părți de râul Mureș, e de o liniște ancestrală și de o mare frumusețe, iar oamenii sunt primitori și creativi. Dacă administrația, comunitatea și românii în general se mobilizează, se prea poate ca Snoop să schimbe, dintr-o mare întâmplare, soarta localității”.

„Evenimentele pe care le organizăm noi nu sunt un scop în sine. Ele sunt un pretext, un loc de întâlnire pentru oameni care cred în idei comune, care împărtășesc bucuria de a-și redescoperi comunitatea, de a o vedea cu alți ochi. În Cluj am reușit, de exemplu, să redăm clujenilor câteva locuri uitate ale orașului: Parcul Central, în care nu era voie să calci pe iarbă și care a devenit, între timp, principalul loc de întâlnire și evenimente din oraș, și malul Someșului, un spațiu nebăgat în seamă până de curând. Am reușit să aducem împreună muzica, artele vizuale și performative, cartea, sportul, generând o colaborare-pionierat între organizații din domenii variate. Și am introdus conceptul de „bilet neobligatoriu”: accesul la festival este gratuit, dar participanții pot opta pentru a plăti un astfel de bilet, care e de fapt o donație, iar banii astfel
adunați merg în Fondul Jazz in the Park, care se întoarce integral în comunitate. Anul trecut am finanțat prin Fond trei intervenții culturale în spațiul public și trei burse pentru tineri muzicieni, iar în 2016 plănuim să strângem din biletele neobligatorii 15.000 de euro pentru finanțarea artiștilor”, mai spune Alin Vaida.

Ideea de bilet neobligatoriu va fi pusă în practică și la Bogata, participanții la eveniment sunt încurajați să doneze pentru ca localitatea să beneficieze de un parc. Într-o comunitate mică precum Bogata, un eveniment de asemenea anvergură poate avea urmări cu atât mai mari: organizatorii și-au propus să aducă turiști la ediția Bogata a Jazz in the Park și să strângă fondurile necesare amenajării unui parc în centrul comunei. „Poate și alte localități mici din România vor realiza, din exemplul Bogata, că pot fi și ele gazdele unor „întâmplări” care le pot schimba destinele. Sperăm ca la eveniment să participe atât locuitori din județul Mureș, cât și din alte orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Reghin, Zalău, Bistrița, Sibiu, Alba Iulia ”, spun organizatorii Jazz in the Park.

Jazz in the Park începe la Bogata după slujbele organizate la cele două biserici, ortodoxă și
protestantă, din centrul comunei. La ora 12, pe fostul teren de fotbal dintre cele două biserici, 1.000 de participanți sunt așteptați să se adune pentru concerte, tururi ale satului și experiențe culinare locale. „Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din țară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Le-am pregătit o mulțime de activități interesante: tururi ale satului, activități pentru copii, întâlniri cu bogătenii. Concertele pe care le propunem sunt un mix surprinzător de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock. Se anunță vreme bună, spre 20 de grade”, precizează Alin Vaida.

Citește și:

Snoop Dogg la Bogata? Ce-i iese Clujului din combinație

Nici un comentariu

Scrie un comentariu