Închide

Reprezentanții SMURD trag un semnal de alarmă: „Ambulanțele din dotare pot rămâne blocate din cauza uzurii”

Actualitate by Catalin Suciu - ian. 30, 2018 0 1459

Coordonatorul serviciului SMURD Cluj, Cristian Ursu, atrage atenția în privința autovehiculelor aflate în dotare, care sunt foarte vechi și spune că cel mai mult au de suferit pacineții, a căror viață e pusă în pericol.

Din punct de vedere al dotării, mașinile de intervenție stau foarte prost, majoritatea având norma de casare depășită.  Mașinile sunt vechi, apartura e și ea veche.

Cristian Ursu, coordonatorul serviciului SMURD a declarat într-o conferință de presă că ambulanțele aflate în prezent în dotare pot rămâne blocate din cauza uzurii, iar apoi este nevoie de intervenție nouă prin dispecerat. În tot acest timp, un pacient se află în stare critică și are nevoie urgentă de ajutor. El a mai spus că au existat și situaţii tragi-comice când a trebuit schimbată o ambulanță, pentru că nu se mai închidea uşa , existând pericolul de pierde pacientul.

Creștearea timpului de intervenţie poate afecta direct salvarea vieţii unui om.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.