Închide

Refugiații ucrainieni din Cluj pot lua masa gratuit într-un spațiu deschis la colegiul ”Anghel Saligny” din Cluj-Napoca

Actualitate by Actual de Cluj - mai 04, 2022 0 187

Refugiații ucrainieni din Cluj pot lua masa gratuit într-un spațiu deschis la colegiul ”Anghel Saligny” din Cluj-Napoca.

Acesta are și un nume, ”Cantina Prieteniei”, deschisă de mai multe asociații și instituții din oraș. ”Pe măsură ce a trecut timpul, am constatat că refugiații cazați în oraș se întorc la gară să mănânce, fiind spațiul “cald și prietenos” (cum le-au explicat voluntarilor noștri motivul revenirii) care i-a întâmpinat la venire”, explică președintele asociației O masă caldă, Raimonda Boian. ”Astfel, a apărut necesitatea de a le oferi un spațiu dedicat în care să regăsească această atmosferă, în condiții propice de a lua masa de prânz”. Aceasta adaugă că, tot ca urmare a experienței de la Centrul de tranzit de la gară, s-a considerat oportun ca la această cantină asociațiile să angajeze o persoană din Ucraina, care să ajute la realizarea meniurilor cu specific ucrainean ”astfel încât să aducem o fărâmă de acasă celor care trec pragul cantinei noastre”. Yuliya Tsymbalenko este din Kiev și este de profesie bucătar, se află în Cluj-Napoca din 8 martie iar din 1 mai este mâna dreaptă a coordonatorului cantinei, Ionuț Muntean.

Spațiul identificat pentru amenajarea acestei cantine se află pe Bdul 21 Decembrie 1989 nr. 128-130, în clădirea Colegiului ”Anghel Saligny” după renovări de 10.000 de euro plătite de Primărie. Poate fi găsit in curtea interioară din spatele sediului de birouri al Companiei de Transport Public SA. Echipamentele din dotarea bucătăriei au fost achiziționate din fondurile proprii ale asociației, au costat 150.000 de lei și asigură o capacitate de la 30 la 300 de persoane. Cantina servește masa zilnic de luni până vineri între orele 14 și 16, cu posibilitate de prelungire.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare