Închide

Recrutări în domeniul momentului: sute de posturi în IT la un târg de locuri de muncă la Cluj

ActualitateEconomieITTop News by Actual de Cluj - mart. 31, 2016 0 1158

Peste 700 de oportunități de carieră în domeniul IT sunt anunţate la Cluj în aceste zile, în cadrul unui târg de locuri de muncă.  Târgul de Cariere în IT are loc joi și vineri, în 31 martie și 1 aprilie, la Sala Polivalentă între orele 10:00-16:00 și se adresează atât specialiștilor, cât și pasionaților IT.  Evenimentul adună aproximativ 40 de companii care au nevoie de oameni şi caută să recruteze la Cluj. Printre angajatori se numără Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize. Unele dintre companii au sediu la Cluj sau centre aici, dar altele caută oameni dispuşi la relocare.

Pasionații și specialiștii în tehnologia informației sunt așteptați cu peste 700 de oportunități de joburi, internshipuri și concursuri, transmit organizatorii de la Fapte. Astfel, compania Accesa are disponibile peste 25 de posturi precum QA Engineer, Frontend/Web Developer, SharePoint Developer, Java Developer, Linux DevOps, Business Analyst și altele. La rândul ei, recrutări la Târgul de Cariere în IT face compania Intacct Development, care caută specialiști cu cel puțin 5 ani de experiență. Compania Accenture caută personal atât cu experiență, cât și juniori sau persoane care vor să urmeze un internship în vară. Bosch are disponibile 70 de poziții, în timp ce Coresystems Software vrea să angajeze AngularJS TypeScript Engineer, transmit organizatorii. La Târgul de Cariere în IT vin şi reprezentanții companiei Emerson, unul dintre cei mai mari angajatori ai Clujului, ocupant al parcului industrial Tetarom II. De această dată însă gigantul american recrutează pentru unitatea din Oradea.

„Căutăm studenți, de preferat din anii 3 și 4, pentru că ne dorim să promovăm internshipul nostru, unde avem 8 poziții disponibile (IT, Finance, SQ, Java, Android, IOS), dar și Garmin Academy, un program intern de learning”, afirmă Mihaela Barar, Staff Assistant la compania Garmin. Compania Moqups, fondată la Cluj în 2012, caută JavaScript Developeri, msg systems România vrea să recruteze noi angajați pe lângă cei peste 200 din prezent, National Instruments angajează ingineri software și caută în plus interni part time. În plus, recrutări fac și companiile Porsche Engineering, Siemens, Steelcase și Welocalize. Angajări fac și companiile și organizațiile 3 Pillar Global, Active Labs, Adecco, AG Prime, AIESEC, ERNI Development Center, Fapte, FastTrackIT, Fleio, FME, Frequentis, Global Convergence, Halcyon Mobile, Hanna Instruments, Hewlett Packard Enterprise, Hola Media, Human direct, Idea Studios, Imprezzio Global, iSoftBet, Ixxus, Module Works, Napoca Software, QTronic Software, TBA, Telenav, Vos Logistics.

Citeşte şi:

Domeniul unde o companie crește cu 100 de angajați pe an. Cât mai ține “minunea”?

Candidații pot discuta cu reprezentanţii companiilor care angajează, pot lăsa CV-uri, dar vor avea loc şi mini-interviuri, iar participanții pot beneficia de consultanță în carieră, internshipuri în țară și străinătate și pot participa la un concurs la care pot câștiga un smartwatch LG. Compania Siemens va prezenta joi, 31 martie de la ora 12:00, tehnologiile SAP Hana și UI5. Participarea la seminarul Siemens este gratuită, însă locurile sunt limitate. În plus, pasionații în IT pot participa la competiții contra-cronometru de programare, Speed Coding Challenge, derulate joi și vineri pe tot parcursul târgului la standul Hewlett Packard Enterprise.

 

5000 de candidaţi la Târgul de Cariere Cluj Global

Săptămâna de recrutări a început de marţi, cu două zile de târg „generalist”. Aproximativ 5.000 de candidați au participat marți și miercuri la Târgul de Cariere Cluj Global, anunţă organizatorii. Evenimentul a reunit la Cluj peste 60 de companii din diverse domenii de activitate, de la auto&automotive până la resurse umane, marketing, financiar, chimie, relații clienți, retail, inginerie și altele. Printre companiile care au recrutat se numără Arvato Bertelsmann, Emerson, Fapte, Genpact, Lidl, Yardi Systems, Absolute Jobs, Bombardier, Bosch, Bosch Rexroth, buw, CSi, E.ON Business Services, Kaufland, McDonald’s, Office Depot, Porsche Engineering, Steelcase, Sykes, Welocalize. „Aproximativ 180 de candidați și-au manifestat interesul față de pozițiile vacante din cadrul Yardi România. Majoritatea persoanelor au aplicat pentru pozitiile de analist de date și agent servicii clienți. Am întâlnit mulți candidați care cunoșteau deja oferta companiei noastre de pe pagina de Facebook, platforma TdC sau de pe eJobs. A fost o plăcere să discutăm cu ei despre aspectele specifice job-ului pe care și-l doresc”, spune Enikő László, PR Specialist la Yardi România.

La mare căutare au fost limbile străine: engleza, franceza, germana, italiana, dar și limbile nordice.

„Am întâlnit foarte mulți candidați interesați de un job în cadrul Arvato. Noi vom deschide primul centru din Cluj în iulie și suntem din domeniul relației cu clienții. Am văzut potențial pe limbi nordice, în special suedeză și norvegiană, am primit fizic peste 80 de CV-uri și ne așteptăm să primim și pe email cel puțin 40 în urma participării la Târgul de Cariere Cluj Global”, a precizat Andreea Tătaru, HR Specialist la Arvato Bertelsmann.

Despre Târgul de Cariere puteţi citi şi aici:

Un meseriaş cu leafă mică, un tânăr din Franţa şi o studentă caută loc de muncă la Cluj. Ce au găsit în târgul de job-uri

Târgul de Cariere în IT va avea loc joi și vineri la Sala Polivalentă din Cluj, iar în 6 aprilie TdC ajunge la Târgu-Mureș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu