Închide

Record imobiliar în Mănăștur, cu banii jos: „N-am vândut de zece ani niciodată la asemenea preț, e o mega-excepție”

EconomieTop News by Mihai Prodan - apr. 07, 2018 7 4638

Un mic apartament pe cea mai aglomerată stradă din  Cluj deține recordul de cea mai scumpă proprietate vândută în cel mai mare cartier din Cluj, cel puțin în ultimii ani.

Un apartament vechi, comunist, de doar 39 de metri pătrați, dar finisat modern, s-a vândut la începutul acestui an cu fabulosul preț de 1.800 de euro pe metru pătrat – cu banii jos. În total, deci, 70.200 euro, cash. Agentul imobiliar Răzvan Oneseniuc, de la Blitz Imobiliare, e cel care a intermediat tranzacția, și spune că n-a vândut la asemenea prețuri, nici pe departe. „L-am vândut acum trei luni, un apartament de 39 metri pătrați, la etajul 4 din 10, cu finisaje moderne, de lux. N-am vândut de zece ani niciodată la asemenea preț, e o mega-excepție. În Mănăștur se vinde între 1.200 și 1.500, maxim, chiar mai puțin, poți găsi și la 1.050 euro/mp. Aici am găsit clientul potrivit, care voia în zona respectivă, la o stație-două de USAMV (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară-n.red.), o fată din Suceava studentă la USAMV care era cu banii cash, nu a avut nevoie de credit”.

Proprietatea a stat în piață aproape patru luni până să fie vândută, căci inițial prețul era, spune Oneseniuc, de 74.000 de euro. Am sunat și la alte agenții, ca să vedem dacă vreo alta a vândut proprietăți la prețuri comparabile. „Dacă vindeam la prețul ăsta ne făceam cruce toți în agenție”, spune Tudor Marc, un agent imobiliar de la una dintre cele mai mari agenții din Cluj, cu 33 de agenți, Welt Imobiliare. Marc spune că a vândut o proprietate comparabilă ca preț pe metrul pătrat pe aleea Detunata din Gheorgheni, în ultimele trei luni – o garsonieră de 28 de metri pătrați, 52.000 euro, adică 1.850 euro/mp.

Am întrebat și la Re-Max iar agenția a vândut în ultimii trei ani proprietăți cu prețul de până la 1.294 euro pe metrul pătrat, în acest caz un apartament cu trei camere în zona Big, vândut vara trecută – deci la mare distanță de acest record.

Amintim dacă mai e nevoie, Cluj-Napoca e cea mai scumpă piață din țară raportat la prețul pe metru pătrat. Strada Mehedinți e, la rândul său, cea mai aglomerată din Cluj-Napoca, cu mii de unități locative și, deci, aproximativ zece mii de locuitori, cât un oraș de talia Huedinului.

7 comentarii

 1. Nu o plingeti ,nu stie valoarea banului.Cind va duceti la Vatra Dornei ati vazut ca lipseste padurea din judet?Ei aici sunt padurile dumneavoastra o parte ,o alta parte e jos in parcare :da SUV ala misto din padurile noastre e cumparat.

 2. va bucurati ca un om bogat a luat teapa. specific romanesc. dar cand teapa e normalitate in romania, o veti lua si voi, daca nu o condamnati oriunde apare.

 3. Mihai Prodan, ai o expresie in articolul tau – mai degraba o publicitate masacata decat articol – „un partament vechi, comunist…”, care suna ca dracu in 2018. Te intreb. Tu ai fost vreodata in unele din blocurile din anii 60 -70 construite in Viena, Londra, Konstanz, Frankfurt, Paris, etc si apoi in cele de pe Mehedinti sau in Militari-Bucuresti?
  Daca n-ai fost iti spun eu: sunt toate aproape la fel.
  Daca ai fi fost nu ai mai folosi cuvantul „comunist” chiar si pentru apartamente (bineinteles numai pentru cele din Romania ca este la moda in aceste zile).
  Auzi dom’le APARTAMENT COMUNIST !!! Iti vine sa mori de ras.
  Nu fac parte din clubul „#rezist prin prostie”.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
 • Articole similare