Închide

Record de vaccinări antigripale la Cluj anul acesta. Peste 94.000 de doze au fost administrate, cele mai multe din ultimii 10 ani

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 26, 2021 0 120

Record de vaccinuri antigripale făcute la Cluj în acest an. Peste 94.000 de oameni s-au vaccinat anul acesta la Cluj, mai mult ca în ultimii fiecare 10 ani. Și cazurile de gripă sunt reduse la mai bine de jumătate față de anii trecuți. Direcția de Sănătate Publică spune că explicația pentru numărul scăzut de cazuri e legată de măsurile sanitare de protecție aflate în vigoare în plină pandemie de coronavirus.

Record de vaccinuri antigripale făcute anul acesta la Cluj, peste 94.000. Niciodată în ultimii 10 ani nu s-au făcut atât de multe. Și cazurile de gripă sunt la mai puțin de jumătate față de anii trecuți. Până luna aceasta s-au înregistrat câteva zeci. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Cluj, numărul redus de cazuri de gripă e datorat măsurilor de protecție impuse în România de pandemia de coronavirus. Oamenii poartă măști în spații închise și deschise, în locurile publice, se dezinfectează pe mâini, păstrează o oarecare distanță unii față de ceilalți și astfel că și transmiterea virusului gripal a fost mult încetinită.

Și cererea mare pentru vaccinul antigripal este pusă tot în seama pandemiei. Specialiștii din sănătate publică spun că populația ar fi devenit mult mai responsanbilă în ultimele luni.

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare