Închide

Record de teste de depistare a infecției cu coronavirus ieri la Cluj, până acum au fost procesate aproape o jumătate de milion de teste în județul cu cele mai multe infecții depistate

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 10, 2021 0 204

Tot mai multe teste de depistare a infecției cu coronavirus la Cluj, în județul din țară în care au fost confirmate cele mai multe infecții, dar și unde numărul testelor procesate în ultimul an de pandemie depășește 450.000: tot mai des e depășit pragul de 2.000 de teste procesate, în Cluj, ieri au fost cele mai multe din ultimele luni.

În Cluj au fost procesate ieri 2.157 teste, un record al ultimei perioade.

Tot mai des în ultimele săptămâni sunt procesate zilnic peste două mii de teste de depistare a infecției, în condițiile în care capacitatea de testare a rămas aceeași de la debutul pandemiei. Care e explicația? ”Da, este un număr mare de teste. După cum am spus-o de mai multe ori, capacitatea de testare este mare și, de asemenea, deschiderea cetățenilor spre testare este una mare”, a comentat prefectul Tasnadi Szilard. ”Probabil se explică și prin faptul că cetățenii realizează seriozitatea problemei”.

Până acum în Cluj au fost procesate aproape o jumătate de milion de teste de depistare a infecției cu coronavirus, de la debutul pandemiei – mai exact 451.661.

Peste 2.000 de teste procesate zilnic în ultima perioadă la Cluj:

2157 ieri
2112 în 1 aprilie
2151 în 25 martie
2142 în 23 martie

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu