Închide

Cluj-Napoca e orașul din țară cu cele mai multe oferte vacante pe cea mai mare platformă de recrutare din România, la mică distanță de București””Cluj-Napoca este de câțiva ani deja foarte aproape de București ca mecanism al pieței muncii”

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 10, 2021 0 226

Cluj-Napoca e orașul din țară cu cele mai multe oferte vacante pe cea mai mare platformă de recrutare din România, la mică distanță de București, arată datele acesteia.

”Cluj-Napoca este de câțiva ani deja foarte aproape de București ca mecanism al pieței muncii, opțiuni pentru candidați, niveluri salariale sau cost al vieții”, arată directorul general al portalului de recrutări. ”Vedem însă o dinamică în creștere pe Timișoara, Brașov și Iași, care au trecut cu bine testul ultimului an și care se apropie foarte mult de Cluj-Napoca din toate punctele de vedere menționate anterior. Sunt angajatori foarte mari din domenii importante precum retail, BPO, banking, producție sau IT care au birouri locale în aceste puncte cheie ale țării și angajează la niveluri similare cu cele din 2019”.

În primele trei luni ale acestui an pe platformă au fost publicate peste 70.000 de anunțuri de angajare, la aceeași valoare cu cea de anul trecut, dar aplicările au crescut cu 70% față de același interval de anul trecut, de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane – o medie lunară de aproximativ 1.3 milioane de aplicări. ”Un număr de joburi egal cu cel din primul trimestru al anului trecut dă un semnal important despre dinamica angajărilor din 2021. Și asta pentru ca ianuarie și februarie 2020 au fost două luni cu valori record în ceea ce privește angajările, martie fiind, într-adevăr, luna care a tras în jos primul trimestru. Anul acesta, însă, lucrurile s-au reașezat în matcă și se menține un ritm constant de aproximativ 25.000 de joburi noi pe lună. În luna martie, spre exemplu, acest nivel a fost depășit, angajatorii postând aproape 27.000 de noi locuri de muncă”, a mai arătat Badea.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidați sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producție. Orașele cu cele mai multe oportunități pentru cei care vor să se angajeze sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași. Badea crede că cel puțin în următoarea jumătate de an, ”dacă nu chiar până la finalul anului”, este de așteptat a ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane de aplicări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu