Închide

Recital cameral dedicat Zilei Culturii Naționale, în sala Reduta a muzeului etnografic din Cluj, sală de concerte în urmă cu două secole

Cultură by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 71

Recital cameral dedicat Zilei Culturii Naționale, în sala Reduta a muzeului etnografic din Cluj, sală de concerte în urmă cu două secole.

Concertul e susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, în proiectul România Universalis, un program care cuprinde publicarea online de videoclipuri ale pieselor incluse în repertoriu, cu prezentări realizate de mari personalități ale artei românești contemporane – Horia Moculescu, Eugen Doga, Tiberiu Soare, Dumitru Avakian, Steffen Schlandt, Sabra Daici și Serena Adler. Concertul de la Cluj are loc marți 18 ianuarie, seara la ora 18. ”Romania Universalis este un proiect cultural original, accesibil și deosebit de atractiv, care își propune să marcheze diversitatea și identitatea culturii române. Evenimentul este prezentat de doi dintre cei mai activi și apreciați tineri muzicieni români – violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga – care vor realiza, în perioada 15 – 22 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, un turneu de 5 recitaluri cu un program inedit și care se include în mod fericit în specificul activităților realizate și promovate de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cuprinzând lucrări muzicale semnate de compozitori români de diferite origini etnice”, prezintă organizatorii.

Concertul include creații de George Enescu, Walter Klepper, Alfonso Castaldi, Mihail Jora, Eugen Doga, Bela Bartok, Theodor Rogalski și Hilda Jerea, partituri care acoperă peste 130 de ani de istorie muzicală.

Citește și:

Înainte de Beyonce și Armin. Cine au fost superstarurile care au concertat la Cluj în La Belle Epoque, în sala polivalentă a vremii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare