Închide

Evenimente speciale la teatrul de păpuși din Cluj în weekend, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Cultură by Actual de Cluj - ian. 13, 2022 0 101

Evenimente speciale la teatrul de păpuși din Cluj în weekend, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Astfel, anunță instituția de cultură, teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj organizează la sfârșitul acestei săptămâni o serie de manifestări speciale, în contextul Zilei Culturii Naționale Române, marcată sâmbătă 15 ianuarie. De asemenea, duminică, 16 ianuarie, de la orele 11 și 12.30 va fi prezentat spectacolul ”Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie.

Astfel, sâmbătă, de ziua poetului Mihai Eminescu, și, totodată Ziua Culturii Naționale, sunt programate o serie de manifestări speciale, majoritatea găzduite de pagina de Facebook a instituției. Primul eveniment va avea loc la ora 10, cu difuzarea înregistrării audio a poemului ”Luceafărul”, de Mihai Eminescu, în lectura actorilor secției române a Teatrului ”Puck”. O oră mai târziu la sediul instituției va fi prezentată premiera spectacolului ”Muzicanții din Bremen” (foto), după frații Grimm, în regia lui Rumi László. Reprezentația va avea loc în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De la ora 12, pe pagina de facebook a instituției va putea fi urmărit în regim de live streaming spectacolul ”Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în regia lui Traian Savinescu. Spectacolul va fi prezentat în limba română. De asemenea, de la ora 17, va fi transmisă pe Facebook înregistrarea audio a poveștii ”Făt Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, în lectura actriței Ramona Atănăsoaie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare