Închide

Rata șomajului scade cu doar 0,4% față de martie 2020 în Cluj, e la jumătate față de media națională

Economie by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 0 233

Rata șomajului în Cluj e doar cu puțin peste cea înregistrată anul trecut la debutul pandemiei de coronavirus, arată datele statistice.
Astfel, în luna martie – pentru care au fost publicate cele mai recente date de către Direcția Județeană de Statistică, în buletinul lunar – rata șomajului din Cluj, raportată la populația activă, a fost de 1,6%, cu mai puțin de o jumătate de punct procentual mai mare decât cea înregistrată în martie anul trecut, la izbucnirea pandemiei de coronavirus. E vorba de peste 6.100 de persoane dintre care aproape două treimi – 63,4% – sunt muncitori.

Să precizăm că, spre comparație, rata șomajului la nivel național a fost de 3,3% în martie, adică dublă față de cea înregistrată în Cluj. În aceeași lună din anul trecut acest indicator era de 2,9%.

Şomerii înregistraţi reprezintă persoanele înscrise la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM), în vreme ce rata şomajului reprezintă proporţia numărului de şomeri înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în populaţia activă civilă.  Aceasta din urmă se determină prin însumarea populaţiei ocupate civile cu numărul şomerilor înregistraţi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu