Închide

Rata de infecție din Cluj e și azi cea mai ridicată din țară, dublu față de media națională

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 299

Rata de infecție din Cluj e și azi cea mai ridicată din țară, dublu față de media națională, după cum arată datele Grupului de Comunicare Strategică.
E vorba de o rată de infectare de peste nouă cazuri la mie, mai exact 9,17, în vreme ce media calculată la nivel național e de 4,35 cazuri la mie. Niciun alt județ nu are o rată de infectare măcar comparabilă, căci un singur județ depășește pragul de șapte cazuri la mie, e vorba de Timiș cu 7,13 cazuri la mia de locuitori.
Rata a crescut cu aproape un caz la mie în Cluj doar de ieri, când incidența era de 8,37 la mie.

Amintim, în Cluj au fost depistate în ultimele 24 de ore un număr de 501 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre cele mai multe depistate într-un județ din țară în acest interval. Clujul e depășit, astfel, doar de Capitală cu peste 2.600 de cazuri noi, Suceava cu peste șase sute, Timiș cu aproape o mie, Ilfov cu 519 și Brașov cu 562 cazuri noi, și Bihor, cu peste opt sute de cazuri noi.
Clujul rămâne însă județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție descoperite de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani, și până în prezent. Cu aceste peste cinci sute de cazuri noi, numărul total, în Cluj, ajunge la aproape 97.800. Clujul e urmat de  Timiș, cu 95.800 cazuri depistate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare