Închide

Wizz Air confirmă incidentul de pe Aeroportul clujean, aratând că aterizarea s-a efectuat corect, derapajul survenind la capătul pistei, când aeronav se îndrepta spre platforma de staționare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 560

Informația privind incidentul de pe Aeroportul Cluj Napoca, de luni seara, când un avion al Wizz Air a ieșit de pe pistă, la o manevră a pilotului de întoarcere a aeronavei, este confirmată de reprezentanții companiei, prin intermediul agenției de PR Free Communication.

Compania arată că aeronava care efectua cursa pe ruta Bologna – Cluj Napoca a aterizat fără probleme pe pista Aeroportului clujean, în siguranță, incidentul de alunecare survenind în momentul efectuării unui viraj, la capătul pistei, când aeronava se îndrepta spre platforma de staționare.

„Wizz Air confirmă că aeronava sa care a operat zborul Bologna – Cluj-Napoca pe 17 ianuarie a aterizat în siguranță și fără incidente pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar a alunecat de pe suprafața pavată la punctul de viraj, în timp ce rula cu viteză redusă, când a încercat să se întoarcă la capătul pistei pentru a se îndrepta spre platformă. Aeronava a ajuns în siguranță în poziția de parcare. Nimeni nu a fost rănit și aeronava nu a fost avariată. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care această situație le-ar fi putut cauza”, transmite condcerea Wizz Air.

Marți dimineața, directorul Aeroportului, David Ciceo, a sugerat într-o informare de presă că vina ar aparațiune pilotului Wizz Air, pentru că erau condiții de iarnă, iar avionul nu trebuia întors pe pistă.

„(…) Având în vedere că a bătut vântul puternic şi erau condiţii de iarnă, nu era recomandat să întoarcă pe pistă, dar avionul a fost întors pe pistă, contrar condiţiilor meteo şi a ieşit puţin în lateralul pistei. Nu a fost avariată deloc aeronava, nici pasagerii nu au avut probleme”, a transmis Ciceo, precizând că incidentul a condus la întârzieri între 30 de minute şi o oră la zborurile Wizz Air de la Valencia şi Lufthansa de la Munchen.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare