Închide

Boc despre situația pandemică a municipiului Cluj-Napoca și evoluția cazurilor: „Am atins Everestul Omicronului”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 1 232

Primarul Emil Boc a făcut un nou apel la vaccinare la ședința Consiliului Local din 18 ianuarie arătând un grafic care prezintă evoluția pandemiei în Cluj-Napoca și a arătat care au fost valorile maxime ale ratei de incidență în oraș, din 2020, încoace.  În 18 ianurie, municipiul a înregistrat o rată de incință record și anume, 12,83 cazuri la mia de locuitori.

“Azi am atins Everestul omicronului”, a explicat Boc graficul prezentat.

Potrivit situației prezentate, cea mai mare rată de incidență din valul al doilea s-a înregistrat în 18 noiembrie, 9,69, în Cluj-Napoca. În valul al treiela, maximul a fost de 8,01, rata de infectare atinsă în 7 aprilie 2021. Vârful din valul al patrulea a fost atins în 22 octombrie 2021 când rata de incidență a fost 11,65.

Până în prezent, în valul al 5-ale, cea mai mare rată de incidență s-a înregistrat în 18 ianuarie – 12,83 cazuri la mia de locuitori.

“Avem și o parte plină a paharului. Din fericire, această varianta Omicron nu este atât de agresivă, raportat la sănătatea populației și raportat la celelalte forme. Mă refer la persoanele vaccinate. Se face distincție între persoanele care contactează boala sunt infectate și cele care o dezvoltă boala ca atare și care ajuns la spital, la terapie intensivă și doame ferește la deces. Persoanele care contactează boala sunt cele vaccinate și cele care nu fac o formă gravă, un guturai, puțină febră, o stare de indispoziție, o răceala în forma cunoscută de noi . Acestea sunt avantajele vaccinării, îți protejează viața chiar dacă nu te ferește de infectare. Dacă nu ești vaccinat, riscurile sunt mai mari, pentru că boala coboară în plămâni și de acolo se poate întâmpla orice. Vaccinul ne protejează viața și ne face să trecem ușor prin boală. Alegerea este a fiecăruia până la urmă, dar recomandarea noastră este vaccinare”, a atras atenția primarul Emil Boc.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare