Închide

Mai multe asociații de elevi din țară solicită tăierea pensiei speciale a premierului Ciucă, după informația că acesta a propus ca bursele de merit să fie acordate la media minimă de 9,8

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 270

Mai multe asociații ale elevilor din țară cer ca premierului Nicolae Ciucă să-i fie tăiată pensia specială, după ce acesta i-ar fi propus ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ca media minimă anuală pentru acordarea burselor de merit să fie 9,8.

„Considerăm aceste afirmații ca fiind josnice, având în vedere condițiile de nelegalitate în care a fost adoptat ordinul ce prevede prima tăierea a numărului de elevi ce vor primi burse, ordin în urma căruia aproximativ 700 000 de elevi au rămas fără burse”, se precizează în comunicatul semnat de Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM).

Aceste asociații cer tăierea pensiei speciale a premierului Nicolae Ciucă, „având în vedere faptul că acesta își dorește să taie bursele elevilor. Astfel, putem avea o abordare corectă asupra tăierilor, fără a exista dublu standarde”.

„După 10 ani în care elevii și-au văzut drepturile încălcate, având ân vedere abuzurile primarilor, care refuzau să respecte legea, ei trebuie să fie martori acum, încă o dată, la astfel de comportamente păguboase, de data aceasta din partea decidenților la nivel central. Modificarea criteriilor pentru acordarea bursei de merit și implicit creșterea mediei de la care aceasta se acordă, nu doar că este o decizie nefondată, luată din pix, dar are în spate dorința de a satisface orgoliile primarilor care nu se gândesc decât la propriile beneficii respectiv capitalul de imagine, în detrimentul elevilor  și al binelui acestora. Așadar cine stabilește cat de merituos este un elev care depune o muncă titanica pentru obținerea mediei 8,50? Orgoliile primarilor, membri ai partidelor aflate la guvernare? Sau prim-miniștrii plagiatori?

Mai mult, apreciem faptul că meritul elevilor ar trebui să fie stabilit de către specialiști în domeniul educației. Considerăm ipocrit faptul că o persoană care și-a copiat teza de doctorat comentează asupra meritului notelor elevilor, având în vedere faptul că un plagiator nu are niciun merit intelectual. Așadar, lăsăm soarta elevilor și a burselor acestora în mainile unei persoane care consideră mediul academic un spațiu din care fiecare se servește cum dorește și își asumă meritele pentru munca altor persoane?”, se mai precizează în comunicatul transmis.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu