Închide

Raport: Clujul și Bucureștiul iau 90% din piața clădirilor de birouri, în România, în 2019

EconomieTop News by Actual de Cluj - oct. 12, 2019 0 194

Clujul a luat aproape o treime din întreaga piață a clădirilor de birouri în primele nouă luni ale acestui an, procent depășit – la mare distanță – doar de Capitală, arată un raport publicat ieri.
Mai exact în întreaga țară investițiile în clădiri de birouri au ajuns în primele nouă luni ale acestui an la 585 milioane de euro în țară, dintre care peste jumătate – mai exact 60% – au fost atrase de Capitală, urmată de Cluj-Napoca, cu 29% din totalul pieței. Aceasta înseamnă că 90% din întreaga piață, în acest an, s-a concentrat pe București și Cluj-Napoca. ”Pentru trimestrul al treilea, volumul de investiţii este estimat să crească cu 42%, putând atinge pragul de 1 miliard de euro dacă tranzacţiile aflate în desfăşurare în prezent vor fi semnate”, arată analiza publicată ieri de CBRE.  
La nivelul Europei Centrale şi de Est, piaţa de investiţii imobiliare a atins valoarea de 8,6 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, arată raportul. Lider de piață e Polonia, cu jumătate din aceste investiții, în vreme ce România are doar șapte procente. ”Cifrele pentru primele nouă luni arată că România este cea mai competitivă ţară din Europa Centrală şi de Est. Spre exemplu, pe sectorul de birouri, yield-ul (randamentul anual al investiţiei) este de 7%, în timp ce valoarea chiriilor este la un nivel de 18,5 euro/mp/lună. România atrage tot mai mult atenţia unor noi investitori, care doresc să intre pe piaţa locală, precum şi nume noi pe piaţa de închirieri de spaţii de birouri, ceea ce ne face încrezători cu privire la potenţialul pieţei imobiliare în 2020”, a explicat Daniela Boca, Head of Research, CBRE România.
Citește și:
https://actualdecluj.ro/analiza-care-sunt-cele-mai-mari-tranzactii-de-spatii-de-birouri-din-cluj-in-2019-firmele-de-software-iau-caimacul/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu