Închide

Rămân studenții acasă? Ce a decis cea mai mare universitate din țară pentru primul semestru din următorul an universitar

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 31, 2020 0 508

Zeci de mii de studenți ar putea rămâne acasă și să nu mai vină la cursuri în cel mai mare centru universitar din Transilvania – cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți a decis că ia în calcul să țină cursurile online.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al Universității ”Babeș-Bolyai”, ieri. Astfel, CA al UBB a decis să ia în calcul trei scenarii, între care cel mai probabil este valabil pentru primul semestru al anului. În acest caz toate cursurile la nivel de licență și master vor fi organizate online. Doar cele la nivel de doctorat vor fi organizate fizic căci numărul doctoranzilor este redus. ”Cadrele didactice vor regândi cursurile astfel încât să fie oferite în formula ”învățare activă” și ”învățare prin descoperire”, evitându-se situația în care se predau conținuturi care există deja online”, arată decizia Consiliului de Administrație.

Alte scenarii sunt ca toate activitățile academice să aibă loc complet online sau, după cum arată decizia, un scenariu ”improbabil”, este ca activitățile academice să fie derulate în modalitatea clasică, ”dacă reglementările naționale revin la condițiile pre-pandemie”.

Să mai menționăm, CA al UBB susține că universitatea are cea mai mare comunitate academică din țară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu