Închide

Raed Arafat: Elevii și profesorii vor purta la școală doar măști medicale de unică folosință

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 05, 2022 0 119

Elevii și profesorii vor putea purta la școală doar măști medicale de unică folosință, nu și măști textile, potrivit ultimei Hotărâri CNSU, care urmează să fie aprobată în ședința de Guvern de astăzi, de la ora 11:00. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru Edupedu.ro că aceasta este singura schimbare care vizează școlile, în ultima Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

„Măștile în școli vor fi doar medicale, chirurgicale, nu textile. Până acum au fost mixte, dar acum se schimbă asta”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Edupedu.ro.

În ședința premergătoare hotărârii, care a avut loc luni în prezența premierului Nicolae Ciucă, s-a discutat și „oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie”. O decizie în privința asta nu a fost încă anunțată.

Vezi și alte măsuri discutate:

CNSU se reunește pentru adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă / S-ar putea impune obligativitatea măștilor medicale sau FFP2 în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber

 

 

Amintim că, săptămâna aceasta, elevii de gimnaziu și de liceu s-au reîntors fizic la cursuri, iar săptămâna următoare revin elevii din învățământul primar și copiii de la grădiniță.

Creștere clară a cazurilor COVID-19, în a doua jumătate a lunii ianuarie, avertizează directorul medical de la „Matei Balș”

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a declarat că în ţara noastră se va înregistra, în a doua jumătate a acestei luni, o creştere „clară” a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus şi se aşteaptă ca în februarie, martie şi aprilie să existe „probleme” legate de numărul de cazuri noi de COVID-19.

Valul 5 al pandemiei este în creștere, arată și primele date publicate de economiștii din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, care monitorizează pandemia și efectele ei în România:

Prognoza economiștilor de la UBB care monitorizează pandemia și efectele ei în România: Valul 5 e în creștere

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare