Închide

CNSU se reunește pentru adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă / S-ar putea impune obligativitatea măștilor medicale sau FFP2 în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 05, 2022 0 273

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se reunește, miercuri, pentru adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă, iar potrivit surselor G4Media.ro una dintre măsurile aflate în discuție va fi impunerea obligativității purtării măștilor medicale sau FFP2 în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber.

Măsura ar presupune să nu mai poată fi purtate măștile textile sau artizanale, doar cele medicale și FFP2, urmând să se aplice în toată țara.

După ședința CNSU, măsurile propuse trebuie validate printr-o hotărâre de Guvern.

Autoritățile au avut și luni, la Guvern, o ședință în care a fost deja discutată această măsură, precum și altele pentru gestionarea valului 5 al pandemiei.

Măsurile discutate în ședința de luni de la Guvern:

  • – Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.
  • – În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.
  • – Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.
  • – În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

Sursa Foto: Facebook/Guvernul Romaniei/Raed Arafat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu