Închide

PUG-ul nou s-a modificat oficial. Pentru a face loc gunoaielor clujenilor

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 12, 2015 0 394

Consilierii locali au votat prima modificare oficială a noului Plan Urbanistic General (PUG) al orașului. Este vorba despre schimbarea încadrării unei parcele din zona gropii de gunoi a Pata Rât pentru a permite depozitarea deșeurilor orașului pe platforma termporară a Salprest Rampă. Cauza fiind nobilă, pe niciunii nu i-a mai interesat de jalea ecologică de la Pata Rât și au votat în unanimitate.

„Schimbarea încadrării terenului de peste 1100 mp din zona Pata Râr din zonă verde de protecție în zonă G de gospodărire comunală este foarte importantă pentru rezolvarea problemelor depozitării gunoaielor din Cluj”, a explicat președintele comisiei de urbanism a consilierilor, Radu Rațiu.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE SCANDALU GUNOAIELOR DIN CLUJ

Da, e oficial: Clujul din nou cu gunoaiele în stradă. Firmele pregătesc somații pentru primărie

Pacea din războiul gunoaielor: orașul iese din criză și are un termen de grație de șase luni

Salaprest rampă deține un teren de peste 4700 mp în zona Pata Rât și este în curs de autorizare la mediu pentru a stoca temporar deșeuri în această zonă. Numai că n-a putut obține respectivul aviz pentru că o parte din teren a fost încadrată în nol PUG ca zonă verde. Așa că, în 6 februarie, Salprest a cerut primăriei să modifice noul PUG și să corecteze eroarea.

Șeful de proiect al noului PUG, arhitectul Adrian Borda, a explicat că în momentul elaborării documentației echipa a avut probleme legate de calitatea informațiilor pe care le-a primit pe rampa de la Pata Rât. „Groapa nu este cadastrată, s-a decis închiderea actualei gropi. Așa că folosința provizorie a unor terenuri limitrofe a fost prevpzută ca zonă de reconstrucție ecologică. N-am avut date cu parcelele operatorului. Chiar dacă acum facem o corecție, dar rămâne problema de a rezolva situația de tranziție pentru că oficial groapa de gunoi e declarată închisă. Provocăm o jale ecologică depozitând în continuare alături”, a atras atenția Borda.

Fiind vorba despre o situație urgentă având în vedere că la începutul săptămânii Garda Națională de Mediu a dispus sistarea depozitării la Pata Rât, consilierii locali au votat în unalinimate modificare PUG-ului pentru cauza nobilă: să fie loc unde să se ducă gunoaiele clujenilor.

Există și alte socitări venite de la proprietari privați de modificare a noui PUG. Unnele dintr ele chiar accesptate de Consiliul Local. Pentru toate solicitările se va organiza o ședință specială  de Consiliul Local dedicată acestora.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.