Închide

VIDEO Gata să-i linşeze pe consilieri: "Vin cu tot Triteniul peste voi. Nu sunteţi patroni aici!"

AdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 12, 2015 0 596

Câţiva primari clujeni au venit să se răfuiască, azi, cu consilierii judeţeni, nemulţumiţi de faptul că drumurile lor sunt sub orice critică. Revolta lor s-a accentuat după ce  şeful Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Mircea Avram, a propus un amplu masterplan pentru reabilitarea drumurilor. Primarul din Triteni, Valer Saşa, a sărit ca ars când a realizat că Avram a confundat comuna Chinteni cu comuna Triteni, subliniind că de ani de zile, drumul DJ151 C este lăsat de izbelişte. „Nu mai vreau să văd şi să aud de masterplanuri. De ani de zile vă bateţi joc de noi. Acum am venit singur aici, să vă cer să interveniţi cu lucrări. Dacă nu vreţi să alocaţi fonduri, data viitoare vin cu tot Triteniul peste voi. Mie să-mi promiteţi aici şi acum că lucrările de modernizare încep cu Triteniul. Nu mai avem nevoie de masterplanuri şi strategii”, a strigat primarul Valer Saşa.

Edilul a arătat că administraţia judeţeană a dat dovadă de o crasăiresponsabilitate  încredinţând lucrările de modernizare firmei de construcţii Kiat, care nu numai că le-a lăsat neterminate, dar că a mai şi folosit materiale de proastă calitate. „Kiat a venit şi ne-a luat podurile. Au lăsat peste tot nişte gropi. Am tot cerut să fie astupate măcar gropile. Nu s-a întâmplat nimic. Oamenii din localitate făceau slalom printre gropi, zi de zi. N-am mai rezistat şi am luat eu camionul primăriei să astup aceste gropi. Apoi a venit Regia Consiliului Judeţean şi a înlocuit podurile luate de Kiat cu unele din plastic. Podurile noastre erau bune, unde au fost duse? Anul trecut iar am astupat gropile cu camionul Primăriei. A venit regia Consiliului Judeţean şi ne-a amendat, tot pe noi, că de ce le-am astupat. Acum ne spun că o să mai primim poate nişte plombări?! Plombările nu au ce căuta la Triteni, nu mai putem accepta aşa ceva. Avem nevoie de un drum bun”, a spus Valer Saşa. Consilierul PMP, Rareş Rusu, a încercat să-l pună la punct pe Vale Saşa, acuzându-l că e obraznic. Primarul însă nu s-a dat bătut: „Lasaţi-mă să vorbesc. Nu sunteţi voi patroni aici! „. Valer Saşa a continuat subliniind că banii pe care îi percepe Consiliul Judeţean pentru gestionarea deşeurilor – conform noului proiect ce vizează managementul deşeurilor în regim integrat – sunt prea mulţi: „Nu avem de unde face rost de banii aceştia. Noi nu-i putem acoperi. Primăria nu-şi permite să plătească această sumă de 300.000 de lei. Cu banii aceştia am putea înfiinţa un serviciu propriu, care să se ocupe de gestionarea deşeurilor. De ce am mai avea nevoie de o Asociere cu Consiliul Judeţean?”.

Primăriţa din Chinteni, Lucia Suciu, i-a ţinut partea colegului ei din Triteni. „Noi nu am venit aici pentru că nu aveam ce face în comunităţile noastre. Am venit pentru că nu ne-aţi dat de ales. Acum am venit singuri. Dacă nu ne luaţi în seamă, data viitoare venim cu oamenii”, a spus Suciu. Consilierul PNL, Mariana Leş, i-a cerut Luciei Suciu să nu mai facă ameninţări în plenul Consiliului Judeţean: „Chiar nu-i cazul să ne ameninţaţi aici”.

„Nu înţeleg de ce  vă simţiţi atât de şifonaţi de ceea ce vi se spune. Şi noi dăm socoteală oamenilor în fiecare zi şi nu ne arătăm atât de deranjaţi. Haideţi în comune să vedeţi cum stau lucrurile. Veniţi doar atunci când aveţi nevoie de votul nostru”, i-a răspuns revoltată Luciu Suciu. Primăriţa din Chinteni a mai subliniat că va anula Hotărârea de asociere ce vizează managementul integrat al deşeurilor, din pricina majorării taxelor de la 150.000 la 300.000 de lei. „Suma este enorm de mare. Consider că această Asociere nu ne mai reprezintă. Nouă ni s-a promis că vom fi avantajaţi de acest proiect, or acum riscăm să intrăm în faliment”, a comentat Lucia Suciu.

După ce primarii au plecat, consilierul PNL Steluţa Racolţa, a aprciat că liderii Consiliului Judeţean i-au chemat în forul de şedinţă doar pe primarii PSD, pentru a faulta masterplanul propus de Mircea Avram, pentru drumurile judeţene. „Nu pot să nu remarc că aceasta n-a fost decât o strategie a PSD de a respinge acest masterplan”, a spus Racolţa.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.