Închide

PSD Cluj se alege cu o gașcă de „traseiști”

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 03, 2018 0 1053

PMP-iștii clujeni care nu au reușit să se adapteze cu noua echipă din conducerea organizației județene, impuse de liderii centrali, au căutat să se aciueze care pe unde au găsit înțelegere. Recent, fostul președinte al organizației județene, Rareș Rusu, a fost reprimit printre oamenii lui Emil Boc, în PNL, iar aseară, fostul președinte al organizației de tineret a PMP Cluj, Mihai Curteanu, a intrat în PSD. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Curteanu (foto sus) ar fi intrat în PSD alături de alți 30 de tineri  PMP-iști. La solicitarea Actual de Cluj, liderul PSD Cluj Horia Nasra a confirmat că i-a primit în partid pe aceștia, motivând că organizația sa avea nevoie de forțe proaspete. „Da, le-am semnat adeziunile, atâta timp cât vor să pună umărul în partid sunt bineveniți”, a comentat Nasra. Același Nasra afirma în urmă cu aproximativ doi ani că nici nu vrea să audă de Curteanu și de gașca lui de „destabilizatori”, apreciind că ei sunt cei care ar fi contribuit la întreținerea disputei la nivelul PMP Cluj.  Reamintim că Actual de Cluj a relatat chiar înainte de alegerile parlamentare despre intenția lui Curteanu de a intra în PSD. Nu e clar de ce Nasra a refuzat anterior să-i primească în partid, iar acum s-a răzgândit. Certe e că în prezent el se lauda cu captura făcută, apreciind că PMP-iștii se vor face utili.

De altfel, presa centrală a relatat că în utlimele zile mai multe zeci de tineri de la nivelul organizațiilor de tineret ale PMP au migrat spre PSD, în toată țara, nu doar la Cluj.

Liderul PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu, susține că lauda PSD-istului Nasra nu își are rostul, având în vedere că Mihai Curteanu nu prea mai avea niciun rost prin PMP. „Nu știu care sunt cei 30 de membri PMP la care se referă domnul Nasra, dar pot să vă spun că dintre colegii mei activi nu a plecat nimeni. Pe domnul Mihai Curteanu l-am întâlnit de vreo două ori în viața mea. El nu mai este demult activ în organizația noastră. Eu chiar am evitat să mai pun în conducere oameni care proveneau din vechile tabere conduse de Adrian Gurzău și Rareș Rusu, pentru că oamenii aceștia au distrus organizația PMP Cluj. Am vrut să construiesc totul de la zero cu oameni serioși și dedicați partidului, și pot să vă spun că toți cei 200 de delegați clujeni care au fost prezenți la ultimul nostru Congres sunt în continuare membri PMP și așa vor rămâne”, a comentat senatorul Lungu. În ce-l privește pe Curteanu, acesta mai relatează că știe că a intervenit și la liderul PMP, Traian Băsescu, cu scopul de a-l convinge să-i ofere un loc în conducerea organizației clujene. „Domnul Băsescu m-a chemat și m-a întrebat despre Mihai Curteanu. Mi-a zis că a venit la el ca să îi ceară să îl pună președinte la organizația de tineret a PMP Cluj. I-am spus atunci domnului Băsescu că e un traseist și că la vremea respectivă negocia cu PSD ca să ia oameni de la noi. După ce i-am spus, povestea domnului Curteanu în PMP s-a încheiat”, a precizat Lungu.

Citiți și

Un PMP-ist îl învinuiește pe Nasra pentru că l-a făcut să poftească să devină PSD-ist

N-a prins niciun oscior la masa lui Băsescu și se întoarce hoțește în ograda lui Boc

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.