Închide

Protestatarii nu se lasă: marş cu luminiţe la Cluj, înainte de Ajunul Crăciunului

Actualitate by Kristina Reştea - dec. 21, 2017 0 976

Se anunţă un nou protest la Cluj, chiar înainte de ajunul Crăciunului, după ce azi noile legi ale justiţiei au trecut de parlament. Deşi protestele de amploare s-au ţinut până acum duminica, de data aceasta întâlnirea se dă sâmbătă, la ora 18.00, la Monumentul Memorandiştilor. Până joi după-amiaza îşi anunţaseră participarea în jur de 300 de persoane.

Cel de-al treilea proiect PSD-ALDE din pachetul legilor justiţiei, de modificare a Legii 317 privind organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, a fost adoptat joi de plenul Senatului, camera decizională, şi merge la promulgare sau la un eventual control de constituţionalitate, notează Hotnews.ro. Proiectul a trecut cu 81 voturi „pentru” şi numai 28 „împotrivă”,  în timp ce senatorii USR fluierau.

„Masacrarea Justiției de către PSD-ALDE, criticată de magistrați, Departamentul de Stat, Comisia Europeană, este mai mult decât un atac la procedurile de drept și la adresa luptei anticorupție. Este un asalt chiar la adresa democrației din România. Felul în care PSD și ALDE au abuzat procedurile parlamentare legitime, în care au încercat să închidă gura Opoziției și a oricui a îndrăznit să se împotrivească reprezintă semnale care ar trebui să alarmeze orice român care dorește pentru România o viață în libertate și democrație. La care se adaugă şi modificarile Codului de Procedură Penală și situația generală gravă din toate celelalte domenii ( sănătate, educație, economie, infrastructură, cultură, ecologie). Hai să le transmitem zi de zi PSD și ALDE că nu vom accepta să își bată joc de toată lupta acestei țări pentru a funcționa ca o țară demnă, liberă și funcțională ca stat de drept”, arată în apelul de protest grupările Umbrela Anticorupţie Cluj şi Corupţia Ucide.

Organizatorii propun ca pe durata marşului protestatarii să ţină led-urile telefoanelor aprinse sau ca cei prezenţi să aducă lanterne şi steaguri (Romania, U.E, S.U.A) .

Protest de amploare duminica trecută, la Cluj:

Mii de clujeni în cel mai mare protest al ultimelor luni, cel mai mare azi din provincie VIDEO

Câţiva clujeni au ieşit constant în stradă, pentru a protesta în faţa sediului PSD, iar marţi seara s-au alăturat şi studenţii:

“6, 6! Vin studenţii!” Protestatarii #Rezist au primit în seara aceasta întăriri, la Cluj: studenţii au ieşit în stradă să protesteze împotriva modificărilor legilor Justiţiei şi a codurilor penale

 

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu