Închide

Propunere inedită la o dezbatere publică a Primăriei: înființarea liniei verzi 0 de autobuz în centrul Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 29, 2020 0 1888

Zonele pietonale din centrul orașului sau pregătite în cartierul Grigorescu ar trebui să fie legate și oamenii să fie încurajați să meargă pe jos în Cluj-Napoca. O propunere inedită a fost formulată în cadrul dezbaterii oraganizate de Primărie pentru a prezenta o transformare a unei zone din cartierul Grigorescu în spațiu unde pietonii și bicicliștii au prioritate. Este vorba despre înființare unei linii de autobuz, deservită de mijloace electrice, care să lege toate parkingurile existe în prezent în zona pericentrală.

Ciprian Comșulea, de la Transilvania Evolution și CREESC  (Centru de Resurse pentru Eficiență Energetică și Schimbări Climatice) a intervenit în cadrul dezbaterii on line organizate de Primăriei în 28 iulie cu privire la amenajarea unei centru liniștit de cartier în Grigorescu și a indicat municipalității un proiect extrem de eficient pentru ca toate zonele pietonale să se lege între ele.

Înființarea liniei electrice 0 de autobuz care să lege toate parkingurile care există în prezent în zona adiacentă centrului și să încurajeze oamenii să își lase mașinile în acestea și să utilizeze autobuzul pentru a accesa centrul orașului, totul pentru a fluidiza traficul din centru.

Comșulea nu a reușit să arate exact în cadrul dezbaterii propunerea din motive tehnice, însă a prezentat traseul acestei linii și a mai spus că deja s-au făcut teste de către Compania de Transport care spune că acest traseu ar fi funcțional.

De altfel și Primăria a anunțat că vrea o astfel de linie în centrul Clujului, însă a anunțat linia 0 ca urmând să fie o linie deservită de un autobuz autonom iar municipalitatea a și contractat un studiu de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca în acest sens. Detalii: Primăria pregătește deja o licitație pentru a cumpăra autobuze fără șofer

Comșulea împreună cu proiectanții de la biroul RVD, mai precis arhitectul Rareș Drăgan, au spus pentru Actualdelcluj.ro că au venit cu propunerea acestei linii încă din 2017 și că speră că Primăria va reuși să implementeze această linie despre care spun că va aduce doar beneficii orașului.

Linia ar urma să aibă următorul traseu: BT Arena – Parc – Moților – Casa de Cultură a Studenților-Universității-Baba Novac-Cipariu Est-Piața Avram Iancu- Piața Mihai Viteazul-Opera Maghiară – Podul Napoca și BT Arena.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare