Închide

Proiectul de modernizare a străzii Eroilor a intrat în ultima etapă, arată primarul din Florești, Bogdan Pivariu

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 04, 2022 0 150

Șantierul de modernizare care dă cele mai mari bătăi de cap traficului din Florești, cel pentru modernizarea străzii Eroilor, se apropie de turnarea stratului de uzură, arată primarul Bogdan Pivariu. Încă de la finalul lunii septembrie, oficialul arăta că a fost zilnic pe teren pentru a depăși obstacolele din cadrul lucrărilor dar și că lucrarea se va finaliza până de sărbători.
„Trotuarul și pista de biciclete de pe sensul dinspre ANL au fost finalizate în întregime. În urma întâlnirii de joi cu reprezentanții poliției rutiere, au fost stabilite marcajele finale și indicatoarele necesare întregului proiect. Săptămâna viitoare va fi finalizat trotuarul rămas, cuprins între km zero al proiectului (dinspre sensul giratoriu) până la limita Cimitirului (pe str Eroilor), în lungime de aproximativ 300 metri liniari. În funcție de condițiile meteorologice, în zona amintită este programată și turnarea penultimului strat de asfalt, urmând să fie anunțată public data la care începe turnarea stratului de uzură pe partea carosabilă, pe întreaga suprafață a drumului”, a arătat primarul din Florești, Bogdan Pivariu, în 4 noiembrie.

Proiectul de modernizare a străzii Eroilor din Florești a fost inceput în timpul mandatului fostului primar Horea Șulea, șantierul a fost sistat mai apoi și s-a reziliat contractului, după care noua administrație a refăcut proiectul și a obținut finanțare pentru lărgirea arterei la trei benzi de circulației, după modelul străzii Bună Ziua din Cluj-Napoca. Astfel, artera va fi lărgită la 3 benzi de circulație, două din DN 1 spre Cetatea Fetei și una în sens invers.Contractul fusese estimat la peste 8,5 milioane lei și o durată de 7 luni. Având în vedere scumpirile de pe piața construcțiilor dar și cele de pe piața energiei, indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost actualizați, la circa 14 milioane lei. De lucrări se ocupă asocierea Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Lukacom a mai deținut contracte cu Primăria Florești, pentru deszăpezirea comunei, pentru amenajarea parcului Poligon etc. Șantierul de modernizare a fost început în luna mai.

Strada Eroilor ȋn proiectul revizuit va avea:

👉- Trei benzi
👉- Trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale
👉- Va avea piste de biciclete
👉- Perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii
👉- Aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED
👉- Va fi prima stradă smart din Floreşti

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare