Închide

Prognoza meteo pentru perioada 13-26 februarie 2023/În Transilvania, probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare este ridicată

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 13, 2023 0 227

Vremea în România va rămâne rece pentru câteva zile, apoi temperaturile vor crește și vom ajunge la valori normale pentru luna februarie. ANM a emis prognoza meteorologică pentru perioada 13-26 februarie 2023.

Vremea în Banat în intervalul 13-26 februarie 2023

În Banat, vremea se va încălzi, mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6 grade (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10…11 grade. În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -5 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni).

A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 8 grade și a celor nocturne la -3…-2 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 0…1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Crișana în intervalul 13-26 februarie 2023

Valorile termice diurne în Crișana vor avea tendința de creștere pe aproape tot parcursul intervalului. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 8…9 grade.

Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6…7 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 9…10 grade.

Minimele termice vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei.

Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2…3 grade (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7…8 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4 grade.

După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8…9 grade.

Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii.

Mediile acestora vor oscila între -7 și 1 grad, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Prognoza meteo în Maramureș 

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 21 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2…4 grade), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 7…8 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 5…6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8…9 grade.

Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei.

Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Vremea în Moldova în intervalul 13-26 februarie 2023

Valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4…5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9…10 grade. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6 grade, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10 grade.

Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei.

Mediile acestora vor oscila între -6 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie.

Vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie

Prognoza meteo în Dobrogea în perioada 13-26 februarie 2023

În Dobrogea, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 4…6 grade (valori normale pentru această perioadă), până spre 11…12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 și 3 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni).

A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade și a celor nocturne la 0 grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10…11 grade și ale minimelor de 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului

Cum va fi vremea în Muntenia și în București 

Vremea în Muntenia se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6…7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12…13 grade.

A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11…12 grade.

Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei.

Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Vremea în Oltenia în intervalul 13-26 februarie 2023

În Oltenia vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 7…8 grade, până spre 13…14 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9 grade. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12 grade.

Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii.

Mediile acestora vor oscila între -5 și 2 grade, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie.

Probabilitatea pentru precipitații îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.Cum va fi vremea la munte în perioada 13-26 februarie 2023

Meteorologii anunță că în zona de munte nu vor fi variații termice semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie.

Media temperaturilor maxime va oscila între -3 și 2 grade (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8 și -4 grade (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie).

Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie, transmite ANM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu