Închide

Profit de zeci de mii de euro pentru o fabrică veche din Cluj, din industria automotive, în S1, după ce producția scade din cauza pandemiei, a vândut mai puțin cu 28%, a tăiat numărul de angajați la jumătate

Economie by Actual de Cluj - sept. 29, 2020 0 426

Profit de aproape 80.000 de euro în primul semestru al acestui an pentru fabrica de bujii din Cluj, Sinterom, față de pierderi de 51.000 în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei publicat pe Bursa de Valori București.
Firma nu a scăpat de problemele cauzate de pandemia de coronavirus, producția vândută a scăzut cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut, și a trimis angajații în șomaj tehnic. ”În semestrul I 2020 au fost mai multe cauze cumulate care au avut ca rezultat diminuarea producției realizate în principal în primele trei luni ale anului în care comenzile de la clienți au avut un nivel foarte scăzut indus de pandemia de Covid-19, fapt care s-a ameliorat ușor în trimestrul 2, datorită deciziei clienților de a-și crea stocuri de piese în vederea repornirii fabricației în companiile afectate de criza sanitară”, arată raportul.

Cifra de afaceri a scăzut semnificativ în S1 față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 6,4 milioane la 4,6 milioane de lei.

Să menționăm, compania a tăiat numărul de angajați la jumătate, de la 101 în primul semestru al anului trecut la 51 în acest semestru.

Firma are datorii totale de peste 7,8 milioane de lei, adică peste 1,6 milioane de euro. Printre clienții Sinterom se numără Hitachi și grupul Dacia-Renault.

Sinterom stă pe un munte de aur: activele sale imobilizate sunt evaluate la peste 49,4 milioane de lei, în scădere de la 54 milioane la cât erau evaluate în urmă cu doi ani, dintre care terenurile sunt evaluate la 25,5 milioane de lei, preț la care s-au menținut în ultimul an.

Fabrica Sinterom SA e controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza prin acționarul principal Contactoare SA Buzău, ce deține 62,75% dintre acțiunile fabricii clujene. Contactoare SA are la rândul său ca acționar majoritar o altă companie a lui Vuza, Serviciile Comerciale Române, cu 80,6% din participații. De altfel ambele firme au același președinte al Consiliului de Administrație, Attila Bugnar. Grupul SCR e compus din Uzuc Ploiești, Iașitex Iași, A6 Impex Dej, Sinterom SA Cluj-Napoca, Inav SA București, Contactoare Buzău, Caromet Caransebeș, Nova Textile Bumbac Pitești și Aisa Invest Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare