Închide

Procurorii din Cluj au preluat cercetările în cazul dronei suspecte din Bistrița

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 15, 2022 0 265

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au preluat cercetările în cazul dronei suspecte descoperite în urmă cu două zile în Bistrița-Năsăud de către un agricultor.
Procurorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de „operare a unei aeronave fără pilot la bord de către o persoană care nu posedă documentele de certificare prevăzute de reglementările în vigoare pentur operarea aeronavei respective” – așa se numește infracțiunea de operare a unei drone fără permis, căci de o vreme e nevoie de acesta, după cum e prevăzut în legea 21 din 2020 privind codul aerian. ”Dosarul a fost întocmit ca urmare a faptului că în data de 13 martie 2022 pe terenul aparținând unui localnic din comuna Duumitra, județul Bistrița-Năsăud, a fost descoperit un aparat de tip dronă, sub forma unei aeronave de mici dimensiuni”.
Până aseară nu fusese stabilită proveniența aeronavei, și nici nu fusese identificat deținătorul acesteia. ”Urmează a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost pilotată aeronava și pentru identificarea pilotului aeronavei”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului, Theodor Pavelescu.

Citește și:

Ministrul Dîncu, despre drona căzută în județul Bistrița Năsăud: Nu avea explozibil. Era o dronă de mici dimensiuni pentru cercetare-colectare informații

Nici un comentariu

Scrie un comentariu