Închide

Ministrul Dîncu, despre drona căzută în județul Bistrița Năsăud: Nu avea explozibil. Era o dronă de mici dimensiuni pentru cercetare-colectare informații

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - mart. 15, 2022 0 287

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, prezent în emisiune la Digi24, luni seara, a declarat că drona de mici dimensiuni, descoperită în ograda unui localnic din judeţul Bistriţa Năsăud nu avea explozibil, fiind un aparat „mini dronă”, care are avea scop de cercetare-colectare de informații.

Dîncu a mai subliniat că e tot o dronă de fabricație sovietică, care în prezent a fi chiar scoasă din uz și care nu avea autonomie prea mare, pentru a străbate suprafețe largi. În prezent, drona este cercetată de echipe de specialiști, la Poliția din jud. Bistrița.

„Nu este o dronă foarte mare, este o jucărie de dronă de un metru şi ceva. Este o dronă de cercetare-informaţii, a fost identificat tipul, nu era cu explozibil. A căzut în Răchiţele şi a fost adusă de copii în sat şi nu era periculoasă. Este de fabricaţie sovietică, n-a fost folosită şi nu este în dotarea armatelor în acest moment, era scoasă din uz după 1989”, a comentat Dîncu la Digi24.

El a precizat că a avut discuții cu reprezentanţii Ucrainei despre această dronă, iar aceştia încearcă să obţină informaţii, să identifice locul de unde a plecat, pentru că „este clar că este o dronă care venea de pe teritoriul lor”, deoarece nu are o autonomie prea mare.

„Unul dintre elementele esenţiale ale propagandei ruse în această perioadă a fost acela de descurajare a populaţiei, acum este o mare ofensivă în a descuraja ţările din jurul Ucrainei pentru sprijin, ar vrea să distrugă solidaritatea, să înfricoşeze populaţiile din această zonă şi de aici, cumva, aceste zone au fost mai degrabă pretexte, pentru a arăta că ar fi posibil şi altceva.”, a explicat Dîncu.

În ceea ce priveşte drona prăbuşită săptămâna trecută la Zagreb, ministrul Dîncu a spus că aceasta a trecut prin spaţiul aerian al României timp de trei minute pe graniţă în zona de nord-vest, a intrat în Ungaria, unde a zburat 40 de minute şi a trecut în Croaţia, la Zagreb, unde s-a prăbuşit într-un cartier rezidențial. În cazul acestui aparat de zbor s-au descoperit componente ale unui dispozitiv explozibil, însă Dîncu a menționat că specialiștii consideră că rolul dispozituvului explozibil era pentu autodistugerea aparatului de zbor.

Sursa foto: g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare