Închide

Carmen Șatran, tânăra care a ucis un bărbat într-un cămin al Facultății de Medicină din Timișoara, eliberată din închisoare, decide Judecătoria Gherla

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 15, 2022 2 526

Judecătoria Gherla a decis ieri să o elibereze condiționat pe Carmen Șatran, aflată după gratii din anul 2009. Ea a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare după ce, împreună cu prietenul ei, a ucis și tranșat un bărbat într-o cameră a unui cămin al Facultății de Medicină din Timișoara.
„ Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Gherla.

Carmen Șatran (fostă Bejan) a fost judecată în acest caz împreună cu prietenul ei pentru că au ucis și tranșat un bărbat de etnie romă într-o cameră a unui cămin a Facultății de Medicină din Timișoara, în august 2009, arată Timișoara Online.

Foto Tion.ro

2 comentarii

 1. Totuși, eu nu găsesc un răspuns la întrebarea mea . O fi fost decedatul cum o fi fost, dacă s-a lăcomit la prospătură, e treaba lui , dacă s-a lăcomit și la bani când nu a vrut să plătească, e din nou problema lui .
  Eu nu înțeleg cum a putut fi evaluată viața unui om în bani . Familia a evaluat-o în bani , a pretins banii și a mai și primit bani pentru viața răposatului. Pe baza cărui criteriu evaluezi în bani viața unui om ????
  Și din clipa în care ai evaluat viața lui în bani , ai primit bani, deci „ai vândut” viața lui , cine și cum mai poate avea alte pretenții???
  Pe de altă parte , privind și spre studentă, până la urmă ea a fost cum se spune în cartier ” și bătută, și f—tă și cu banii luați”. Ba chiar mai rău, că a făcut și pușcărie.
  Faptul că a suferit și a pierdut atât de multe … viitorul ei pierdut încă din tinerețe…
  Dacă a fost legitimă apărare ?
  Cine poate spune dacă era mai bine să trăiască ea sau răposatul? De unde putem ști care om e mai de valoare și mai ales pentru cine ? Dacă era ea în locul răposatului ? Cu ce ar fi fost răposatul mai bun ca ea ? Pentru cine ar fi fost el mai bun ca ea ? De unde putem noi ști câte astfel de tinere au fost afectate de acțiunile lui și poftele lui ? De unde știm că de exemplu poftele lui la carne tânără nu au generat vreo destrămare de familie ? Sau la vreo tânără naivă vreo sinucidere ?
  Eu sunt convinsă că studentă va trăi toată viața cu trauma asta in suflet , plus traumele detenției. Nu cred că și-ar dori cineva o astfel de viață. E crucea ei , o cruce pe care va purta mereu …
  Părerea mea .
  Comentariile pe baza etniei le consider de prisos .

Scrie un comentariu