Închide

Procesul de înșelăciune în care un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce s-a dat drept procuror ori președinte al CSAT și a ușurat o femeie de zeci de mii de euro mințind-o că îi anchetează soțul a ajuns la Curtea de Apel, instanța s-a pronunțat definitiv ieri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 30, 2023 0 193

Procesul de înșelăciune în care un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce s-a dat drept procuror ori președinte al CSAT și a ușurat o femeie de zeci de mii de euro mințind-o că îi anchetează soțul a ajuns la Curtea de Apel, instanța s-a pronunțat definitiv ieri.

Inculpatul, dar și partea civilă, au atacat decizia instanței de fond la Curtea de Apel Cluj, care s-a pronunțat ieri. Inculpatul a obținut o reducere a pedepsei, de la trei ani și șase luni de închisoare cu executare la trei ani cu suspendare, în vreme ce apelul părții civile a fost respins.

Decizia, luată ieri, este definitivă. Inculpatul a cerut în apel să fie achitat apreciind că fapta nu există sau că nu există probe cu privire la fapta reținută în sarcina acestuia. Din motivarea deciziei Curții de Apel reiese că totul a început în 2 decembrie 2021, când femeia s-a urcat într-un taximetru condus de inculpat, ce a pretins a fi patronul firmei de taximetrie, că un angajat a făcut un accident cu o mașină a firmei, că reparaţiile sunt în cuantum de 5.000 EUR şi că banii îi sunt necesari a doua zi.

Cu ocazia audierii sale în faţa instanţei de fond, inculpatul a recunoscut faptul că a primit suma de 5.000 de euro de la partea civilă. și că aceasta i-a remis suma de 60.000 euro, adică banii pe care aceasta îi avea în contul personal în euro provenind din vânzarea apartamentului moştenit de ia părinţii săi. Inculpatul s-a apărat prin aceea că întregul scenariu infracţional ar fi fost pus la cale împreună cu femeia, cu scopul de a retrage banii şi a divorţa de soţul său dar instanţa de fond a reţinut că aceste susţineri nu se coroborează cu probele existente la dosar.

În 21 martie anul trecut femeia a depus pșângere penală unde a arătat că în 2 decembrie 2021 s-a urcat într-un taxi pentru a se îndrepta spre domiciliu. Pe timpul deplasării, inculpatul a început să-i povestească cum că este patronul firmei, i-a comunicat că are un copil de 13 ani şi multe alte probleme personale ale acestuia. De asemenea acesta i-a comunicat că este supărat, deoarece unul dintre angajaţii săi a avut un accident şi are nevoie urgentă de 5.000 euro, sumă pe care partea civilă s-a oferit să o dăruiască inculpatului ca urma a empatiei pe care a dezvoltat-o faţă de acesta datorită rezonanţei sale cu dificultăţile pe care le întâmpina. Totodată, suma urma să fie înapoiată în următoarele 3-4 săptămâni. Au schimbat numerele de telefon si au păstrat legătura.

Ulterior acestei date, partea civilă a fost contactată telefonic de pe un număr pe care nu îl avea memorat în agendă, iar persoana de la capătul firului i-a comunicat că soţul ei are mari probleme juridice, motiv pentru care a decis să se întâlnească în următoarea zi cu respectiva persoană pentru a discuta. Ajunsă la locul stabilit, în următoarea zi, partea civilă a făcut o descriere perfectă a inculpatului care semăna izbitor cu cea a taximetristului căruia i-a oferit suma de 5.000 euro anterior, iar din acel moment inculpatul s-a prezentat ca fiind un procuror care îl va ancheta pe soţul ei pentru diferite infracţiuni, solicitându-i diferite sume de bani pentru a putea să rezolve aşa-zise chestiuni juridice. Or, pentru ca aceasta să nu fie deposedată de sumele din contul său prin presupusul sechestru care urma să fie dispus, trebuia să remită banii solicitaţi, iar ulterior primea un cod pentru ca la finalul procesului soţului ei să poată ridica sumele respective. De asemenea, inculpatul i-ar fi comunicat faptul că firma de taxi reprezintă un paravan pentru a putea prinde infractorii într-un mod cât mai uşor.
De fiecare dată când era contactată de către inculpat, acesta îi solicita diverse sume de bani sub acelaşi pretext, iar ulterior predării banilor inculpatul îi remitea un cod pe telefon, cu indicaţii precise de a fi păstrat pentru recuperarea banilor.
Conţinutul conversaţiilor dintre inculpat şi partea civilă prin intermediul aplicaţiei Whatsapp combate ipoteza „jocului” invocată de  inculpat: „dacă se mai leagă de tine, spune-i că habar nu are cu cine se pune… şi spune-i că ştiu totul despre faptele lui ilegale”, „Ce ţi-am zis mai de mult, lasă-mă să îl salt, ai zis că ţi-e milă de el, uite acum prin ce treci!”, „Eu escroc sentimental? Mă face să râd! Dacă şi tu crezi asta, mergi la colegii mei şi fă plângere!”, „Mie mi-au spus colegii că şi tu ai întrebat pe alocuri. Aşa am auzit!!, ”şi poimâine o să încerc să merg la birou să mă ocup de dosarul soţului tău, că am înţeles că iar a făcut ceva…dar nu înţeleg de ce nu se dăm mana odată şi să pornim la drum amândoi …. şi nu crezi că ar fi timpul să fi stăpâna ta şi a unei inimi care bate pentru tine ?”, „de ce, brusc îţi pare rău că soţul tău este anchetat”.

Citește și:

Un clujean din Florești a fost trimis în judecată pentru înșelăciune după ce a furat zeci de mii de euro pretinzând, la telefon, că e procuror-criminalist, președinte al CSAT pe regiunea Ardeal și altele

Scenariu de film la Cluj, un taximetrist a jupuit o clientă de zeci de mii de euro după ce s-a dat procuror, președinte al CSAT în Ardeal și altele și a cerut banii ca să oprească o presupusă anchetă asupra soțului acesteia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare