Închide

Procesul care a urmat unei șicane în trafic pe cel mai periculos drum din Cluj, unde un șofer de camion a blocat drumul, a scos o lopată și a distrus parțial un SUV după o șicană în trafic, are final definitiv la cinci ani de la data faptelor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 30, 2023 0 7970

Procesul care a urmat unei șicane în trafic pe cel mai periculos drum din Cluj, unde un șofer de camion a blocat drumul, a scos o lopată și a distrus parțial un SUV după o șicană în trafic, are final definitiv la cinci ani de la data faptelor.

Procesul de distrugere a ajuns la Curtea de Apel Cluj, care s-a pronunțat în urmă cu câteva zile definitiv. În actul de sesizare a instanţei de fond s-a arătat că în 19 noiembrie 2018, în jurul orelor 19.50, în timp ce conducea un autocamion pe DN1 E 60, ajuns la km 515 +500 m, după ce a oprit camionul, inculpatul a coborât din cabină şi, folosind o lopată, pe care l-a luat din spatele cabinei autocamionului, a lovit partea din spate a autoturismului marca VW Tiguan, producându-i avarii.

Procesul de distrugere a ajuns la Curtea de Apel Cluj după ce toate părțile implicate au atacat decizia instanței de fond. Instanța a admis apelurile părților civile la sentința instanței de fond, Judecătoria Huedin, dată în 31 martie 2023, pe care a desființat-o în parte, numai în ceea ce priveşte cuantumul cheltuielilor judiciare la care inculpatul a fost obligat în raport de părţile civile. Astfel Curtea de Apel Cluj a majorat cheltuielile judiciare acordate părţilor civile şi la plata cărora a fost obligat inculpatul, de la suma de 3.150,10 lei la suma de 6.389,56 lei, reprezentând onorariu avocaţial şi cheltuieli de deplasare în faţa primei instanţe. Restul dispozițiilor sentinței iatacate au rămas neschimbate.

Apelul declarat de inculpat a fost respins ca nefondat.

Să menționăm că pe fond inculpatul a fost acuzat de amenințare, împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice și distrugere, dar în primele două cazuri a intervenit prescripția înainte de pronunțarea sentinței; în al treilea caz inculpatul a fost condamnat pe fond la plata unei amenzi penale de 2.600 de lei. În partea civilă, inculpatul a fost condamnat și la plata a șase sute de euro către șoferul mașinii lovite, ca daune morale, deși acesta a cerut zece mii de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare