Închide

Un clujean din Florești a fost trimis în judecată pentru înșelăciune după ce a furat zeci de mii de euro pretinzând, la telefon, că e procuror-criminalist, președinte al CSAT pe regiunea Ardeal și altele

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 13, 2022 0 168

Un clujean din Florești a fost trimis în judecată pentru înșelăciune după ce a furat zeci de mii de euro pretinzând, la telefon, că e procuror-criminalist, președinte al CSAT pe regiunea Ardeal și altele.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. În fapt anchetatorii au reținut că în perioada decembrie 2021-ianuarie 2022 a indus și menținut în eroare persoana vătămată , prin prezentarea ca adevărate a unor împrejurări mincinoase în mod repetat. Astfel, în primă fază, i-a transmis persoanei vătămate că este administratorul unei societăți de taximetrie cu probleme financiare din cauza unui accident rutier și ar avea nevoie de o anumită sumă de bani, fapt pentru care persoana vătămată i-a remis suma de 5.000 de euro, crezând că îi va fi restituită, deși inculpatul nu intenționa restituirea sumei. Ulterior, în faza a doua, inculpatul a contactat telefonic persoana vătămată și a folosit un nume fals, precum și calități mincinoase, respectiv procuror-criminalist, colonel, președinte al  Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în regiunea Ardeal, după care i-a prezentat persoanei vătămate ca adevărată împrejurarea nereală privind existența unui dosar penal în care soțul său ar fi cercetat sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni grave de corupție și infracțiuni contra vieții, împrejurare în care a solicitat de la persoana vătămată sume de bani pentru ca ea și soțul ei să nu fie trași la răspundere penală. În acest context persoana vătămată i-a remis autorului în mai multe tranșe suma de aproximativ 55.000 euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu