Închide

Pro România Cluj absoarbe ALDE și intră în alegerile parlamentare cu candidați comuni

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - oct. 29, 2020 2 389

În ciuda mobilizării excelente, Pro România Cluj nu a reușit să întrunească pragul electoral de 5%, la alegerile locale din 27 septembrie, astfel că reprezentanții formațiunii n-au prins niciun mandat în Consiliul Județean sau Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca. Între timp, la nivel central, liderii Pro România și ALDE au decis să fuzioneze în ipoteza că cele două formațiuni politice vor reuși să atingă pragul necesar accederii în Parlamentul României.

Și la nivelul județului Cluj, toți candidații ALDE la alegerile parlamentare vor intra sub umbrela Pro România.

„Un nou statut  al fuziunii urmează să fie aprobat la Congresul ce se va desfășura online înainte de campania electorală. De altfel, listele de candidați pentru parlamentare au fost depuse deja de către PRO România Cluj, iar o parte dintre candidați provin de la ALDE”, a transmis președintele organizației Pro România Cluj, Remus Lăpușan.

„Ne dorim ca toți alegătorii noștri să știe, în primul rând, că dacă pun ștampila pe PRO România, votează de fapt și candidații ALDE și creditează proiectele ALDE. În urma fuziunii, noi rămânem fideli principiilor liberale, iar PRO România militează în continuare pentru o serie de politici sociale. Împreună, suntem o alternativă credibilă și echilibrată de care scena politică are mare nevoie în acest moment”, a transmis și europarlamentarul Norica Nicolai, președinte ALDE Cluj.

La alegerile locale, Pro România a obținut la Cluj 3,69% iar ALDE 2,26%.  Liderii celor două formațiuni speră că împreună să ajungă la pragul de 5%, la alegerile parlamentare programate în 6 decembrie. 

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan, iar lista la Senat tot de reprezentantul Pro România, Adrian Magdaș, profesor și director adjunct în cadrul Colegiului Emil Racoviță.  Locul doi, atât pe lista la Camera Deputaților, cât și la Senat va fi ocupat de reprezentanții ALDE, Gabriel Ștețu (antreprenor), respectiv Tiberiu Gribar (antreprenor).

„Ideologia social-liberală a fost de la început cartea pe care a mizat PRO România, iar acum, în urma fuziunii cu ALDE, beneficiem de și mai multă expertiză și know-how pe zona de politici economice liberale, iar acest lucru se va reflecta în proiectele viitoare, inclusiv în politicile anti-criză la care se lucrează în prezent la nivelul conducerii partidului. Sunt optimist și am încredere că venim exact cu acele resurse de care e nevoie pentru a constitui o opoziție serioasă, bine pregătită și constructivă. Blatul dintre PSD și PNL va fi sub lupa noastră”, a transmis Remus Lăpușan.

2 comentarii

  1. Ce se aseamana se aduna.Traseisti si tradatori cu traseisti si tradatori.De Fapt,ambele organizatii dubioase sunt doar ramuri ale PSD-ULUI.S-a vazut si mai recent la alegeriile locale cand au facut front comun cu cei trei trandafiri ai Moscovei.NU MAI SCAPA ROMANIA ODATA DE TRASEISTI,TRADATORI SI LICHELE?

Scrie un comentariu

Articole similare